Spania. Greva de o zi a profesorilor. Sunt nemulţumiţi de reacţia guvernului regional la criza COVID-19

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
proteste_bilbao
proteste_bilbao

Profesori din oraşul spaniol Bilbao au organizat marţi o grevă de o zi, pentru a protesta faţă de reacţia guvernului regional faţă de criza provocată de COVID-19, în timp ce lucrători medicali din Madrid au ieşit în stradă pentru a cere condiţii de muncă mai bune, transmite Reuters.

 

Protestatarii solicită mai mult personal si sprijin din partea autorităţilor, în condiţiile în care creşterea recentă a numărului de cazuri, într-un moment în care elevii se întorc la şcoli, a provocat îngrijorări cu privire la extinderea infecţiilor . În ultimele 24 de ore, Ministerul Sănătăţii a raportat 3.022 de noi infecţii cu coronavirus şi 19 decese.

Sindicatele profesorilor din Bilbao au solicitat creşterea numărului de angajaţi după ce autorităţile regionale au închis o şcoală primara din Tara Bascilor, pe 10 septembrie, după ce mai multi profesori au fost depistaţi pozitivi cu noul coronavirus. Sindicatele profesorilor şi asociaţiile de părinţi au criticat guvernul pentru că a făcut planuri de sănătate şi siguranţă în ultimul moment, însă ministrul Educaţiei, Isabel Celaa, a declarat ca redeschiderea a decurs bine, cazurile fiind detectate în doar câteva zeci de locuri.

Separat, marţi, lucrătorii din domeniul sănătăţii din capitala Spaniei au protestat faţă de o lipsă de sprijin din partea autorităţilor regionale din domeniul sănătăţii si au solicitat, de asemenea, condiţii mai bune de muncă.


[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel