Spania. Erupția vulcanului din La Palma nu se mai oprește. Oamenii riscă să își piardă viața

Georgiana Dragomir |
Data publicării:

Coșmarul localnicilor din La Palma continuă. Erupția vulcanului Vieja face ravagii în continuare. Polișiștii îi avertizează pe localnici să nu se întoarcă după bunuri, dacă vor să supraviețuiască.

Vulcanul Cumbre Vieja continuă să erupă. Oamenii sunt dsperați și spun că au piedut tot: case, bunuri. Poliția a evacuat toată zona și spune că este esențial să nu revină după bunuri, dacă vor să supraviețuiască, relatează The Guardian.

În această seară au fost evacuate  alte  160 de persoane, iar zborurile către La Palma sunt anulate.

"Măsurătorile efectuate în cadrul monitorizării vulcanice de la începutul erupţiei au înregistrat cea mai înaltă activitate energetică de până în prezent, vineri după-amiază", au transmis autoritățile spaniole, potrivit sursei citate.

Pagubele materiale sunt încă în evaluare. În total, au fost evacuate 6000 de persoane.

 

Coșmarul din La Palma nu s-a încheiat. Vulcanul Vieje face ravagii 

 

Toată zona este acoperită de cenușă, lavă și fum. Se încearcă curățarea acesteia, însă, eforturile autorităților par în zadar. Experții nu se pot pronunța cu privire la durata acestei erupții. Sute de case au fost distruse de lavă, însă, pompierii militarii din Spania spun că, este esențială viața umană. La acest moment, nu există victime umane, menționează sursa citată. Oamenii vor primi fonduri guvernamentale pentru refacerea locuințelor. În prezent, sunt cazați în centre de prim ajutor social. Aeroportul din La Palma va rămâne închis cel puțin încă o săptămână, scrie presa internațională.

[citeste si]

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel