Spania. Doi români arestați și alți doi cercetați pentru că au furat peste 10 tone de motorină de la camioane de pe autostrada AP-7

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Germania. Șofer român de TIR, ucis în timp ce dormea într-o parcare
Germania. Șofer român de TIR, ucis în timp ce dormea într-o parcare

Doi arestați și alți doi cercetați pentru că au furat 10.500 de litri de motorină de la șoferii de camioane de pe autostrada AP-7. Și-au parcat propriul camion lângă celălalt și, după ce s-au asigurat că șoferul doarme, au forțat capacul de la rezervoare și au furat sute de litri de motorină, pe care au transferat-o din vehiculul victimei în cel al lor.

Garda Civilă a arestat doi bărbați și investighează alți doi pentru că ar fi furat până la un total de 10.500 de litri de motorină din camioane parcate în zonele de pe AP-7, în municipalitatea Torrent (Valencia), după cum au informat forțele armate într-un comunicat. Doi dintre ei au fost arestați "in fraganti" în momentul unuia dintre furturi, care se ridică la 21.

Investigațiile s-au desfășurat în perioada aprilie-septembrie, după ce agenții au luat la cunoștință de comiterea mai multor infracțiuni de furt de motorină de la șoferii de camioane care își petreceau noaptea în zonele de odihnă ale AP-7 din municipiul Torrent.

Investigațiile au fost efectuate între aprilie și septembrie.

Agenții însărcinați cu cazul au descoperit modul de operare al presupușilor autori, care au mers la primele ore ale dimineții în zonele de odihnă ale AP-7 Torrent/Picassent, atât pe direcția Barcelona, cât și pe direcția Alicante.

Furau cu ajutorul unei benzi de cauciuc

 

După ce și-au localizat victima, aceștia ar fi parcat propriul camion lângă celălalt și, după ce s-au asigurat că șoferul doarme, au forțat capacul rezervoarelor și, cu ajutorul unei pompe de extracție și a două benzi de cauciuc conectate la baterie, au reușit să fure sute de litri de motorină, pe care i-au transferat din vehiculul victimei în cel al lor.

Victimele alese au fost, în mare parte, transportatori internaționali cărora le-au provocat un "mare prejudiciu", deoarece nu cunoșteau atât limba, cât și modul de a proceda în aceste cazuri.

Agenții au reușit să îi aresteze pe cei doi bărbați în flagrant, care se deplasau cu un camion cu remorcă, și au confiscat uneltele, pompa de extracție și camionul.

Membrii grupului, cu toții cunoscuți în localitate, și-au împărțit rolurile: doi dintre ei se aflau într-un camion cu remorcă, iar ceilalți doi într-o mașină. Aceștia din urmă au efectuat jaful într-un mod "mai puțin sofisticat", întrucât, după ce au forțat capacul, au folosit o bandă de cauciuc pentru a aspira manual motorina, pe care au transferat-o în sticle de 25 de litri. 

Spania. Doi români arestați și alți doi cercetați pentru că au furat peste 10 tine de motorină de la camioane de pe autostrada AP-7

 

Agenții au reușit să îi aresteze pe cei doi bărbați în flagrant, care se deplasau cu un camion cu remorcă, și au confiscat uneltele, pompa de extracție și camionul. Ulterior, ceilalți doi presupuși membri ai grupării au fost identificați într-una dintre zonele de odihnă, în timp ce transportau în vehiculul lor 12 sticle de 25 de litri și diverse unelte.

Pentru aceste fapte au fost arestați doi dintre bărbați, de 37 și 50 de ani și de naționalitate română, iar alți doi, de 22 și 33 de ani, de aceeași naționalitate, sunt cercetați în stare de libertate. Toți aceștia au fost acuzați de 19 infracțiuni de furt calificat și două de furt, în total 10.500 de litri de motorină.

Doi dintre bărbați, în vârstă de 37 și 50 de ani, de naționalitate română, au fost arestați pentru aceste infracțiuni, în timp ce alți doi, în vârstă de 22 și 33 de ani, de aceeași naționalitate, sunt în curs de investigare.

De la arestarea acestor persoane, potrivit Gărzii Civile, zonele de odihnă ale AP-7 din municipiul Torrent nu au mai fost victime ale unor furturi de acest tip. Procedurile au fost predate Tribunalului de Primă Instanță și Instrucțiunii numărul 3 din Torrent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel