Spania. Deținut român, la un pas să arunce penitenciarul în aer: A iscat un incendiu în carceră, pentru a fi dus la spital „să vadă asistentele“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Asociația majoritară a lucrătorilor din penitenciare din Spania, TAMPM, raportează că din nou au avut loc altercații grave în închisoarea Alicante din Villena. În unul dintre cazuri un deținut român a fost la un pas să arunce penitenciarul în aer.

Luni, 16 august, lucrătorii din penitenciare au suferit din nou atacuri violente din partea unora dintre cei mai conflictuali deținuți din secția de izolare, unde își ispășesc pedepsele cei mai periculoși și care nu pot conviețui cu alți deținuți.

Un deținut român, deosebit de violent, a făcut un foc la celula sa de izolare, folosind salteaua și păturile, înghițind și patru lame pe care le avea în posesie și pe care le-ar fi putut folosi pentru a-i ataca pe agenții care s-au dus să stingă focul.

Singurul motiv pentru care a distrus celula și a înghițit lamele a fost acela de a fi dus la spital pentru a merge la asistentele medicale, după cum le-a spus ofițerilor.

Lucru la care s-a ajuns, întrucât în aceste cazuri, când există ingerarea de obiecte care pot provoca leziuni interne, se fac ieșiri  din penitenciar către spital pentru a încerca să le extragă, cu pericolul aferent pentru membrii gărzii civile și pentru lucrătorii spitalului, având de-a face cu deținuți atât de conflictuali și în condițiile în care, de multe ori, profită de aceste ieșiri pentru a încerca să evadeze sau răpiri, potrivit diariodealicante.net.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel