Spania. Cinci persoane arestate, dintre care și un român, pentru furturi din locuințe închiriate cu ajutorul unei agenții imobiliare

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Italia. Jafuri pe bandă rulantă și violență: Un român și complicele său au fost prinși de poliție și pedepsiți / Foto: Unsplash
Italia. Jafuri pe bandă rulantă și violență: Un român și complicele său au fost prinși de poliție și pedepsiți / Foto: Unsplash

Cinci persoane arestate în Benidorm și La Vila pentru furturi din locuințe cu ajutorul unei agenții imobiliare. Garda Civilă a interceptat 30.000 de euro și numeroase bijuterii furate din locuințe la care s-a intrat cu cheile furnizate de agenția care le închiria străinilor.

Mai multe persoane care au închiriat case în La Vila Joiosa și Finestrat prin intermediul unei agenții imobiliare din Benidorm condusă de un cetățean rus nu știau ce capcană îi aștepta.

Garda Civilă a arestat în Benidorm și La Vila Joiosa cinci persoane acuzate de jefuirea a cel puțin șase case din municipalitatea vilero și Finestrat cu ajutorul administratorului imobiliarelor, care a furnizat date despre obiceiurile victimelor, despre cheile caselor și chiar despre mașina de serviciu.

Anchetatorii l-au arestat pe administratorul agenției imobiliare, pe cei trei bărbați care au comis jafurile și pe partenerul unuia dintre ei. În cadrul perchezițiilor, Garda Civilă a recuperat 30.000 de euro în numerar, valută străină din diferite țări și o cantitate mare de bijuterii și bunuri. 

Investigațiile au început în urma unei plângeri depuse de un cetățean ucrainean care fusese jefuit la domiciliul său din municipiul La Vila Joiosa.

Hoții dădeau spargere după spargere

 

În timp ce acest jaf era în curs de investigare, Garda Civilă a primit rapoarte despre alte patru jafuri în locuințe din La Vila Joiosa și într-o casă dintr-o urbanizare de lux din Finestrat. Anchetatorii au constatat că în toate aceste jafuri infractorii au pătruns în locuințe fără a forța niciun element de securitate.

De asemenea, cele mai multe dintre victimele selectate erau cetățeni străini și locuiau în case închiriate recent printr-o agenție imobiliară din Benidorm.

Anchetatorii au început să adune informații și au reușit să identifice autorii jafurilor: trei bărbați cu vârste cuprinse între 51 și 54 de ani, de naționalități algeriană, română și moldovenească. Acesta din urmă era legat de o agenție imobiliară situată în Benidorm care își oferea serviciile unor clienți europeni, ceea ce a confirmat suspiciunile privind implicarea agenției în jafuri.

Garda Civilă a descoperit că managerul și consilierul acestei afaceri imobiliare era o femeie de naționalitate rusă care ar fi permis bandei de hoți să folosească nu numai informații despre clienții săi pentru a le jefui casele, ci și copii ale cheilor proprietăților și chiar un vehicul imobiliar cu sigla companiei pentru a comite unele dintre jafuri.

După ce toate persoanele implicate au fost identificate, Garda Civilă a procedat, la 24 octombrie, la percheziții și la arestarea celor trei bărbați care au jefuit casele și a unei femei britanice de 42 de ani, partenera unuia dintre ei, care se ocupa de vânzarea obiectelor furate.

Românul și celelalte persoane implicate au fost arestați

 

În timpul perchezițiilor, au fost confiscate o cantitate mare de bijuterii ascunse în tavanul casei, 30.000 de euro în numerar, majoritatea pregătiți și ambalați într-un pachet care urma să fie trimis în afara teritoriului spaniol, precum și diverse valute din diferite țări.

Unul dintre hoți a încercat să scape de probele incriminatorii aruncând o geantă plină de bijuterii de pe terasa sa pe spațiile comune ale urbanizării.

Pentru a efectua perchezițiile și arestările, anchetatorii au fost sprijiniți de agenți de la Postul Principal din La Vila Joiosa, de la Unitatea de Securitate Cetățenească a Comandamentului din Alicante (USECIC) și de la Serviciul de Cinologie din Alicante.

La o zi după aceste arestări, Garda Civilă l-a arestat pe directorul agenției imobiliare din Benidorm, acuzat că a colaborat activ cu hoții.

Majoritatea deținuților aveau deja cazier judiciar pentru fapte similare și au fost puși la dispoziția tribunalelor din La Vila Joiosa și Benidorm, unde cei trei bărbați au fost trimiși la închisoare fără cauțiune. Ceilalți au fost eliberați cu acuzații, iar cazul va fi anchetat la un tribunal din La Vila Joiosa.

Garda Civilă nu consideră că operațiunea s-a încheiat, deoarece, deși o mare parte din obiectele confiscate au fost returnate proprietarilor legitimi, mai există încă obiecte care ar putea fi legate de alte jafuri care sunt în curs de investigare. Până în prezent, membrii bandei au fost acuzați de șase infracțiuni de furt din locuințe, precum și de o infracțiune de apartenență la un grup infracțional, conform presei străine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel