Spania. Catalonia cere UE să autorizeze vaccinul anti-Covid-19 Sputnik V

Andreea Cosma |
Data publicării:

Şeful în exerciţiu al executivului regional catalan, Pere Aragones, le-a solicitat vineri autorităţilor europene să accelereze procesul de autorizare a noilor vaccinuri anti-COVID-19, precum Sputnik V produs de Rusia, transmite Reuters.

Spania, alături de majoritatea statelor Uniunii Europene, a suferit de pe urma întârzierilor în obţinerea celor trei vaccinuri anti-COVID-19 aprobate deja de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) - cele produse de grupurile Pfizer, Moderna şi AstraZeneca.

Deşi rata de infectare în Spania a scăzut după vârful înregistrat în ianuarie, 40% din numărul total de paturi din secţiile de terapie intensivă încă sunt ocupate de pacienţi COVID-19. În regiunea Catalonia, această proporţie se apropie de 45%.

Într-un interviu telefonic, Pere Aragones a spus că acest lucru este nesustenabil pe termen mediu. ''Le cerem autorităţilor europene să accelereze procesele de evaluarea a vaccinurilor, de exemplu Sputnik, care ar putea avea un impact pozitiv major'', a declarat el.

Catalonia a înregistrat aproape 10.000 dintre cele peste 64.000 de decese cauzate de COVID-19 în întreaga Spanie.

Până acum regiunea a administrat 357.000 de doze de vaccin (Pfizer, Moderna şi AstraZeneca), dar Aragones a subliniat că în Catalonia pot fi vaccinate 150.000 de persoane în fiecare zi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel