Spania. Autoritățile ar putea reintroduce carantina în tot orașul Madrid: Peste 200.000 de infectări depistate în ultima săptămână

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Autorităţile spaniole se confruntă cu o creştere puternică a cazurilor de COVID-19 în Madrid, probleme apărând în mai multe cartiere ale capitalei, în afara celor 37 de zone aflate deja în carantină. Din acest motiv, autoritățile ar putea reintroduce carantina în tot orașul.

Regiunea Madrid are acum 21 de focare active de COVID-19 şi peste 200.000 de infectări depistate în ultima săptămână.

68% din cazurile depistate sunt persoane cu vârste cuprinse între 15 şi 59 ani.

Guvernul regional al Madridului a recunoscut ca sunt cel puţin 16 zone noi cu niveluri critice de infectări şi că decizia de impunere a carantinei se va lua până vineri.

Locuitorii Madridului sunt la un pas de a ajunge din nou în carantină generală şi mulţi dintre ei cred că lucrurile nu merg pe un drum bun. Unii susțin că cetăţenii nu au fost suficienţi de responsabili şi că poliţia nu a făcut faţă petrecerilor ilegale, care au contribuit la răspândirea virusului.

 

„Oamenii nu au fost responsabili”

 

„Oamenii nu au fost responsabili şi trebuie spus. Criza asta se rezolvă fie pe cartiere, ceea ce nu cred, dar eu consider că armata ar trebui să fie în stradă din prima zi ca să oprească petrecerile şi să controleze, pentru că Poliţia nu a făcut nimic”, spune o localnică.

Între timp, comercianţii se tem că un nou lockdown ar putea fi fatal pentru multe afaceri.

„Eu sper că nu se închide iar. Nu se poate aşa ceva. Ar fi un haos total”, crede unul dintre comercianții din zonele afectate.

O altă problemă a zonei este lipsa acută de medici. Aceasta determină autorităţile regionale să ceară permisiunea guvernului ca să angajeze cadre medicale care provin din ţări extracomunitare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel