Spania. A cumpărat arma de la românul care vindea pepeni și a împușcat șapte polițiști: „Am crezut că au venit romii să ne omoare“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Un bărbat riscă 39 de ani de închisoare după ce a împușcat 7 polițiști care au intrat în casa lui. Bărbatul a motivat în instanță că avea arma de la un român, care vindea pepeni în fața unui supermarket și o cumpărase de teamă că familia fostului partener al fiicei sale ar putea veni să îi omoare, după cum amenințase.

Antonio GR este acuzat de până la șapte infracțiuni, inclusiv patru de tentativă de omor, pentru că tras cu mai multe focuri de armă supra a șapte agenți ai Gărzii Civile. Totul s-a petrecut la domiciliul său din Argamasilla de Calatrava, când polițiștii efectuau o acțiune pentru a preveni noi confruntări cu o altă familie din Puertollano.

Inculpatul a recunoscut, marți, că a tras două focuri cu pușca, întrucât credea că erau membrii clanului cu care era în dispută și care amenințase că îi ucide familia cu câteva zile înainte, atacându-le casa și deschizând focul asupra lor.

 A cumpărat arma de la românul care vindea pepeni și a împușcat șapte polițiști

 

„Romii sunt deja aici, vin să ne omoare”, a declarat el în prima sesiune a procesului care a început la Ciudad Real, după ce a fost amânat de două ori în 2020. Bărbatul credea că cei care au intrat ăn casă erau chiar cei care îi amenințaseră, dar erau de fapt polițiști. Mai mult aceștia erau în uniformă și s-au și identificat.  

El a povestit cum în acea dimineață se uita la televizor și la ora 9 dimineața a auzit ușa casei cum este dărâmată. În acel moment, a luat o pușcă și a tras du focuri de armă spre cei care credea că sunt fostele rude ale fiicei sale, care veniseră să împlinească amenințările cu moartea. Agenții au respins atacul, l-au împușcat și l-au rănit în picior, ceea ce nu l-a împiedicat să fugă și să se urce pe acoperiș lângă o scară din curte strigând după ajutor.

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 )

„Am crezut că au venit romii să ne omoare“

 

Disput dintre familia sa și cea rivală a apărut după ce una dintre fiicele lui, pe atunci de 15 ani, s-a despărțit de soțul ei, care provenea din cealaltă familie, din cauza presupuselor maltratări, „cu bătăi” (chiar au depus o plângere pentru violență de gen, pe care au retras-o).

În ceea ce privește pușca folosită în confruntarea cu agenții și cealaltă pușcă pe care o ținea în casa sa, pentru a cărei posesie nu avea permis, Antonio GR a explicat că le-a cumpărat de la un român, cu 50 de euro fiecare, de la ușă de la un hipermarket Puertollano unde românul vindea pepeni, cu scopul de a-și proteja familia.

Antonio riscă o pedeapsă grea pentru patru infracțiuni de tentativă de crimă (7 ani fiecare), o infracțiune de tentativă de crimă în complicitate (8 ani și trei luni), primire (2 ani) și deținere ilegală de arme (1 an), potrivit lanzadigital.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel