Spania. 20 de persoane au suferit răni și arsuri după ce au coborât dintr-un tren oprit din cauza unui incendiu, în Castellon

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Aproximativ douăzeci de pasageri ai unui tren au suferit răni și arsuri de diferite grade după ce au coborât lângă incendiul de pădure din Bejís (Castellón), când trenul a fost oprit tocmai din cauza incendiului, traficul feroviar fiind întrerupt.

Trei persoane au suferit arsuri grave, iar una dintre victime a fost transportată cu elicopterul la La Fe. O altă persoană cu arsuri mai puțin grave a fost transferată de BLS la Sagunt. În plus, între 8 și 10 persoane ușor rănite au fost transportate la spitalul de campanie înființat la Jérica.

Se pare că apropierea flăcărilor i-a alertat pe pasagerii acestui tren, care circula între Valencia și Zaragoza, iar unii dintre ei au coborât pentru a fugi, ceea ce a sporit de fapt pericolul pentru siguranța lor. Trenul a oprit între Masadas Blancas și Barracas pentru a se întoarce la Caudiel din cauza apropierii incendiului de la Bejís.

Potrivit surselor Renfe, când trenul s-a oprit din cauza apropierii incendiului și cu intenția de a se întoarce la Caudiel, unii pasageri, speriați, au decis să părăsească trenul și au ieșit din vagoane, pentru a se urca din nou când au văzut apropierea incendiului. Aceleași surse susțin că unii dintre ei au spart geamurile pentru a ieși.

Spania. 20 de persoane au suferit răni și arsuri după ce au coborât dintr-un tren oprit din cauza unui incendiu

 

Mecanicul trenului le-a cerut pasagerilor să nu coboare din tren și a trecut rapid la cabina din spate pentru a se întoarce la Caudiel, ceea ce a evitat alte vătămări corporale, pasagerii care au rămas înăuntru nefiind răniți, potrivit aceleiași surse.

Incidentul a afectat un tren care circula pe ruta València Nord/Zaragoza Miraflores, cu plecare la ora 16.22 din capitala Turia. Traficul a fost suspendat pe linie și a fost asigurat transportul rutier pentru pasageri.

Acest episod al incendiilor succesive din sudul și nordul regiunii a intrat astfel într-o nouă etapă, mai dramatică - în afară de efectele teribil de devastatoare asupra naturii - cu imaginea oamenilor care merg pe jos de-a lungul căii ferate fugind de foc.

"Nu putem face mai mult, singurul lucru pe care îl putem face este să încercăm să ne concentrăm pe protejarea oamenilor", a declarat președintele Generalitat, Ximo Puig. Incendiul declarat luni la mijlocul după-amiezii a forțat, de asemenea, evacuarea preventivă a municipalităților Teresa, Torás și chiar Bejís. În total, peste 1.000 de persoane au fost evacuate, iar doi pompieri au fost răniți în această după-amiază în timpul lucrărilor de stingere.

Mai exact, având în vedere avansarea flăcărilor și după evaluarea situației, echipa de gestionare a incendiului a propus o schimbare "absolută" a strategiei pentru a face față "orizontului cel mai apropiat", bazată pe o "ierarhie de acțiuni: în primul rând, oamenii și pompierii". "Nu mai putem avea alte dezastre în acest moment", a declarat șeful Consellului, care a insistat: "Protejarea oamenilor este prioritatea absolută.

Puig, care a descris situația ca fiind "extraordinară, complicată și foarte dificilă", s-a declarat "foarte îngrijorat" de evoluția incendiului și a susținut că premisa fundamentală în acest moment este "conservarea oamenilor", care sunt "elementul fundamental".

Deși incendiul "părea" să evolueze "urmând strategia", dar schimbarea vântului a accelerat viteza focului, după cum a explicat 'președintele' Generalitat, care a indicat că în fața acestei nopți prognoza este că vântul se va domoli, deși situația va rămâne "complexă". "În această dimineață am crezut că vântul se va schimba, dar s-a întâmplat contrariul", a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel