Spania. 17 ani de închisoare pentru un om al străzii care a pus capăt vieții unui român pentru că i-a furat câinele

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Tribunalul Provincial din Valencia l-a condamnat la 17 ani de închisoare pentru crimă pe bărbatul fără adăpost de origine poloneză care a ucis un român într-o casă abandonată din El Puig în ianuarie 2019, după ce l-a lovit cu un obiect contondent, de tip ciocan, și i-a ars fața pe un aragaz de bucătărie, doar pentru că îi luase câinele de lângă el.  

Sentința impune pedeapsa solicitată de procuratură apreciind circumstanța de exces de cruzime, întrucât condamnatul a acționat "cu un dispreț total față de durerea enormă pe care a trebuit să o simtă victima sa, Daniel Iulian B., în vârstă de 50 de ani și cetățean român, al cărui cadavru a fost găsit la două luni după comiterea crimei în interiorul unei clădiri dărăpănate din El Puig". 

Profilul genetic al inculpatului găsit la locul crimei, pe o sticlă de bere și pe un fermoar găsit lângă cadavru, împreună cu mărturisirea făcută de inculpat unui prieten, au fost esențiale pentru a dovedi paternitatea crimei.

Mai mult, sentința detaliază una câte una toate contradicțiile și inconsecvențele inculpatului, care a negat în proces că și-a ucis victima, asigurând că erau buni prieteni, dar nu a putut să clarifice incidentul cu câinele și a dat explicații vagi despre cum l-a recuperat.

Spania. 17 ani de închisoare pentru un om al străzii care a pus capăt vieții unui român pentru că i-a furat câinele

 

Ceea ce apreciază Curtea este circumstanța atenuantă de anomalie sau alterare psihică, care a fost invocată de apărarea sa, condusă de avocatul José Manuel Prado, și care a fost inclusă și de procuror în raportul său, întrucât acuzatul prezintă modele de comportament inadaptat compatibile cu o tulburare de personalitate borderline.  

Faptele s-au petrecut între 13 și 15 ianuarie 2019, când Damian K. J., în vârstă de 42 de ani, a mers în clădirea abandonată în care se afla victima sa pentru a-și recupera câinele. Potrivit faptelor declarate dovedite de un juriu popular, în cursul unei discuții, inculpatul, "cu intenția clară de a pune capăt vieții lui Daniel și de a-l lipsi de posibilitatea de a se apăra, a început să-l lovească în mod repetat pe acesta pe tot corpul, capul și fața, probabil cu un ciocan sau un obiect contondent similar, care nu a putut fi găsit, stând atât în fața cât și în spatele lui, secționându-i chiar și un fragment din treimea inferioară a pavilionului urechii drepte".

La un moment dat, acuzatul și-a apucat victima de cap și și-a sprijinit partea dreaptă deasupra aragazului aprins pe care îl folosea pentru gătit. La temperaturi cuprinse între 300 și 400 de grade Celsius, inculpatul a ținut capul victimei pentru o perioadă substanțială de timp, "cu un dispreț total față de durerea enormă pe care trebuia să o resimtă din cauza acțiunii focului".

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel