Spania. Român condamnat după ce a aruncat muguri de marijuana pe geamul maşinii, în timp de era urmărit de poliţie. Ce au găsit agenţii la el acasă

Andreea Cosma |
Data publicării:
Sursa: elperiodic.com
Sursa: elperiodic.com

Un cetăţean român şi un spaniol au fost arestaţi sub acuzaţia de trafic de droguri după ce au fost prinşi de un filtru în trafic şi au început să arunce pe geam din mers muguri de marijuana, scrie miciudadreal.es. Poliția Locală Tomelloso și Poliția Națională au efectuat percheziţii şi au fost surprinşi de ce au putut descoperi în două dintre casele pe care le foloseau membrii reţelei.

Operaţiunea, numită Jerónimo, a început în urmă cu câteva săptămâni, în urma unor suspiciuni de cultivare şi vânzare a plantelor de marijuana în zonă.

Pe 14 iunie, membrii Poliției Locale Tomelloso au interceptat un vehicul pe autostrada A-43, după o urmărire de mare viteză, care a început în zona urbană a acestui oraș și în timpul căreia ocupanții vehiculului, de care încercau să fugă, aruncau muguri de marijuana pe geamul maşinii.

În vehicul au fost găsite peste 2 kilograme de muguri de marijuana, motiv pentru care ocupanții, de naționalitate spaniolă și română, au fost arestați. Aceştia aveau domiciliul în orașul vecin Argamasilla de Alba și au fost transferați comisarului de poliție locală, fiind cercetaţi pentru infracțiuni împotriva sănătății publice, împotriva siguranței rutiere și neascultare gravă față de agenții autorității.

 

Laboratoare performante pentru creşterea plantelor de marijuana, alimentate ilegal

 

După percheziționarea a două case, una la Tomelloso și cealaltă la Argamasilla de Alba, au fost demontate două laboratoare „interioare”, unul dintre ele în regim „subteran”. Între ambele culturi existau peste 1000 de plante de marijuana, care se aflau într-un stadiu avansat de dezvoltare. A fost de asemenea găsită şi o pușcă.

Culturile aveau o infrastructură avansată pentru răcire, iluminat, ventilație și irigare, iar proprietatea situată în Tomelloso avea electricitate printr-un cuplaj ilegal, în timp ce în casa din Argamasilla de Alba era alimentată printr-un puternic grup electrogen.

Raportul poliției a fost predat Tribunalului de Primă Instanță și Instrucțiune în funcțiile Gărzii Tomelloso, punându-i pe cei doi deținuți la dispoziția Autorității Judiciare, care a dispus condamnarea lor la închisoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel