Spania. Patru românce şi un minor de 13 ani, jafuri de zeci de mii de euro din magazinele din Barcelona. Cum foloseau copilul în loviturile lor

Andreea Cosma |
Data publicării:

Un grup format din patru românce și un copil sub 13 ani au reușit să fure 47 de telefoane în valoare de peste 50.000 de euro.

Sistemul de jaf folosit de bandă a fost întotdeauna același. Toți membrii grupului au acționat în comun și într-o manieră coordonată. Funcțiile au fost distribuite, inclusiv sarcini de supraveghere, astfel încât să nu fie văzute de gardienii privați de care dispun unitățile.

Grupul se aduna la unul dintre rafturile magazinului, la cele mai aglomerate ore, făceau paravan în jurul produselor pe care puneau ochii. În acel moment, minorul de 13 ani intra în acțiune, stând sub tejghea și scoțând cablurile care țineau telefoanele prinse de masă, potrivit La Vanguardia, citată de metropoliabierta.com.

 

Furturi de zeci de mii de euro

 

Odată furate telefoanele, hoții foloseau un magnet pentru a dezactiva alarma de pe dispozitive. Jafurile au fost rapide, efectuate în câteva secunde. Într-o după-amiază, au reușit să ia zece telefoane dintr-o singură lovitură.

Ambele magazine Apple din Barcelona, ​​situate pe Passeig de Gràcia și în centrul comercial La Maquinista, au fost deja alertate cu privire la acest grup de femei. Camerele de securitate le înregistraseră în jafurile anterioare. Grupul a profitat de cele mai aglomerate momente ale magazinelor pentru a accesa incinta și a trece neobservat, folosind diferite haine pentru a induce în eroare.

 

Grupul, în libertate. Copilul a rămas mamei

 

La sfârșitul lunii iunie, la unitatea La Maquinista, agenții de securitate au reținut cele patru femei și minorul în mijlocul unuia dintre jafuri. Muncitorii magazinului au alertat Mossos d'Esquadra și patrulele secției de poliție Sant Andreu, care se ocupau de arestări.

Ancheta a trecut pe mâna unității regionale pentru investigarea rapoartelor Mossos d'Esquadra, URIA.

Cele patru femei au antecedente pentru fapte similare și, după ce au fost aduse în fața justiției, au fost eliberate. În ceea ce privește minorul de 13 ani, acesta a fost înapoiat mamei sale, care este membră în banda de hoţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel