Spania. Liderii patronatelor agricole din Andaluzia, despre sezonierii ROMÂNI: "Sunt ESENŢIALI pentru economia spaniolă"

Andreea Cosma |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Ambasadorul României în Regatul Spaniei, Gabriela Dancău, a avut o întâlnire cu liderii patronatelor agricole din Andaluzia, în care au discutat despre drepturile muncitorilor români din agricultură, inclusiv a celor sezonieri şi condiţiile lor de muncă.

"Ambasadorul român a transmis aprecierile autorităților române pentru respectarea de către patronii spanioli a drepturilor muncitorilor români din agricultură, inclusiv a celor sezonieri, și încrederea că acestora le sunt puse la dispoziție toate condițiile necesare în contextul special COVID-19, în vederea desfășurării activității lor în conformitate cu dispozițiile legale, inclusiv cele de natură sanitară", potrivit comunicatului remis de Ambasada României în Regatul Spaniei.

Liderii regionali din Andaluzia a două dintre cele mai importante patronate spaniole din domeniul agriculturii: domnul Ricardo Serra Arias, președinte ASAJA Andaluzia (Asociația Agrară a Tinerilor Agricultori), și domnul Miguel Cobos García, secretar general UPA Andaluzia (Uniunea Micilor Agricultori și Crescători de Animale) au fost prezenţi la întâlnire.

"Ricardo Serra Arias și Miguel Cobos García au subliniat aprecierile angajatorilor din agricultură afiliați pe care ii reprezintă și importanța lucrătorilor români pentru agricultura spaniolă, mai ales cea din regiunea Andaluzia, amintind faptul că muncitorii sezonieri sunt considerați ca făcând parte din categoria celor care desfășoară activități esențiale pentru economia spaniolă. De asemenea, cei doi lideri patronali au asigurat partea română de disponibilitatea lor cu privire la orice solicitări venite din partea reprezentanților României în Spania, precum și de implicarea constantă și buna credință a angajatorilor spanioli în contextul respectării tuturor condițiilor, legale și contractuale, legate de desfășurarea muncii în fermele spaniole".

La întâlnire au participat şi Bogdan Stanescu, consul general al României la Sevilla Consulatul General al României la Sevilla, și Cristina Florea, atașat pe probleme de muncă și sociale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel