Spania. Interzis mașinilor în kilometrul 0 al Madridului

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Toate străzile care se întâlnesc în Puerta del Sol, kilometrul 0 al Madridului, au fost tranformate în zone pietonale, în cadrul unei acțțiuni care urmărește reducerea poluării în oraș.

Primarul Madridului, José Luis Martínez-Almeida, a inaugurat, joi, noua zonă pietonală din centrul oraşului. Puerta del Sol, kilometrul 0 al capitalei, este acum o zonă liberă de maşini, iar autorităţile au decis să extindă cu 5000 de metri pătraţi suprafața pietonală existentă.

Edilii madrileni au profitat de faptul că pandemia a golit oraşul de turişti şi au transformat în zonă pietonală centrul orașului cu un an în avans față de planurile inițiale.

Autoritățile au luat și alte măsuri pentru reducerea poluării: promovarea transportului eco, folosirea biciletelor electrice şi subvenţii de 12,5 milioane de euro pentru înlocuirea centralelor termice pe cărbuni şi motorină, precum şi 2,5 milioane pentru reînnoirea maşinilor de taxi.

Aceaste măsuri urmăresc să reducă poluarea din Madrid, un oraş care se află în topul capitalelor cu cea mai mare poluare din Europa. În 2019, Comisia Europeană a fost pe punctul să amendeze capitala Spaniei pentru nivelul ridicat de dioxid de azot, produs de maşinile din oraş.

Dosarul a fost oprit după ce Madridul a creat o zonă fără poluare în centrul oraşului, fără acces pentru maşinile vechi, scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel