Spania. Guvernul anunță noi restricții de Crăciun: „Vor fi sărbători diferite”

Mădălina Hideg |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Petrecerile de Crăciun în Spania ar putea fi limitate la șase persoane. Guvernul spaniol va propune sărbători „diferite” de Crăciun și Revelion, cu doar șase persoane la petreceri, încercând în același timp să mențină „sufletul și spiritul” sezonului festiv, scrie Reuters, citând El Mundo.

Citând un proiect al Ministerului Sănătății care urmează să fie discutat cu șefii regionali din domeniul sănătății, El Mundo susține că Guvernul va recomanda ca petrecerile de la locul de muncă și adunările similare premergătoare sărbătorilor de iarnă să se desfășoare pe terasele restaurantelor sau oricum în exterior și să fie limitate la șase persoane.

La conferința de presă în care a anunțat planul național de vaccinare care urmează să înceapă în ianuarie, ministrul Sănătății Salvador Illa nici nu a confirmat și nici nu a infirmat proiectul.

„Nimic nu este bătut în cuie, trebuie să găsim un consens cu privire la acest aspect (restricțiile de sărbători). Când vom decide, vom anunța măsurile", a spus el.

 

„Planificarea unui Crăciun diferit”

 

Documentul propune „planificarea unui Crăciun diferit, fără a elimina sufletul și spiritul care îl fac una dintre cele mai iubite sărbători”.

Șefii regionali din sănătate pot face schimbări. De exemplu, autoritățile din Catalonia au spus că vor să permită adunări de până la 10 persoane de Crăciun.

„Vom asculta (propunerile Guvernului central), dar vom lua propriile noastre decizii", a declarat marți purtătorul de cuvânt a executivului catalan, Meritxell Budo.

Spania, care are peste 1,58 milioane de cazuri COVID-19 – fiind pe locul doi în Europa de Vest după Franța - și 43.131 de morți - a impus starea de urgență de șase luni în octombrie. Sunt restricții de circulație pe timp de noapte, între orele 23:00 și 6:00, deplasările între regiunile autonome sunt interzise, cu excepția motivelor de sănătate, familiale sau de muncă, scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel