Spania, cerinţă pentru toate statele UE: "Reguli comune UE de redeschidere a frontierelor"

Andreea Cosma |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Spania le-a cerut marţi celorlalte ţări din Uniunea Europeană să introducă reguli comune pentru deschiderea frontierelor şi restabilirea liberei circulaţii în spaţiul Schengen, în contextul ridicării treptate a restricţiilor naţionale impuse pentru încetinirea răspândirii noului coronavirus, transmite Reuters.

''Trebuie să lucrăm cu partenerii noştri europeni pentru a defini regulile comune care ne vor permite să reluăm libertatea de mişcare pe teritoriul european'', a declarat ministrul de externe spaniol Arancha Gonzalez pentru postul de radio Cadena Ser.

Deşi statele membre ale UE şi-au fixat date diferite pentru redeschiderea frontierelor, trebuie să existe principii şi norme comune în spaţiul Schengen pentru a deschide frontierele interne şi a stabili reguli pentru frontierele externe, a adăugat şefa diplomaţiei spaniole.

În urmă cu o săptămână, miniştrii de externe din 11 state membre au anunţat că Europa doreşte să-şi deschidă frontierele interne pentru turism până la începerea verii. Şeful diplomaţiei germane Heiko Maas a avut o videoconferinţă cu omologii săi din Spania, Italia, Austria, Grecia, Croaţia, Portugalia, Malta, Slovenia, Cipru şi Bulgaria - destinaţii populare pentru germani - în legătură cu relaxarea restricţiilor introduse pentru a limita răspândirea COVID-19.

Restricţiile de călătorie au stopat în mare parte libertatea de circulaţie de care se bucură în mod normal cetăţenii Uniunii Europene.

În prezent, deplasările transfrontaliere sunt reluate în etape de statele membre pe baza ratelor de transmitere a coronavirusului, într-o manieră coordonată. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel