Sos de grătar cu ardei iuţi şi cafea, alegerea celor care s-au plictisit de ketchup şi muştar. O reţetă îndrăzneaţă şi foarte aromată

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Sos de grătar cu ardei iuţi şi cafea (sursa foto: Pexels)
Sos de grătar cu ardei iuţi şi cafea (sursa foto: Pexels)

Sos de grătar cu ardei iuţi şi cafea este pentru nonconformiştii care s-au săturat de sosurile clasice sau de muştarul de la magazin. Află cum se face şi impresionează-ţi familia şi prietenii la grătar cu ceva ce nu au mai încercat.

Timp de pregătire: 45 minute
Timp de gătit: 15 minute
Dificultate: Ușor

 

Sos de grătar cu ardei iuţi şi cafea. Ingrediente

 

3 ardei iuţi guajillo
3 ardei iuţi mulato
1/2 ceapă medie, tăiată în patru
6 căței de usturoi nedecojiţi
2 linguri ulei de porumb
1 cană piure de roșii
1 cană de cafea tare
1/4 cană zahăr muscavado
1 lingură sare
1 linguriță de oregano uscat, de preferință mexican
1 ciupitură de cuișoare de pământ
1/2 linguriţă chimen
2 lingurițe de oțet de cidru

 

Citeşte şi: Burger italian cu maioneză şi ceapă caramelizată, reţetă delicioasă pentru picnicuri cu familia şi prietenii

 

Mod de preparare

 

Curăţaţi şi tăiaţi în bucăţi mai mari ardeii iuţi, apoi îi prăjiţi într-o tigaie uscată la foc mediu-mare, amestecând cu o spatulă, până iese parfumul, aproximativ 3 minute. Puneți ardeii într-un vas rezistent la căldură, acoperiți cu apă foarte fierbinte și lăsați deoparte până se înmoaie, aproximativ 30 de minute. Strecuraţi lichidul pe care îl păstraţi, tăiați ardeii și lăsați-i deoparte.

În timp ce ardeii se înmoaie, puneţi ceapa și căţeii de usturoi în aceeași tigaie uscată la foc mediu până când ceapa se rumeneşte ușor și usturoiul se înmoaie în coajă, aproximativ 8 minute. Se răcește, se curăţă usturoiul de coajă și se pune într-un blender cu ardeiul iute și ceapa, până se formează o pastă, adăugând câte puţin din lichidul în care au stat ardeii, după cum este necesar (aproximativ 3/4 cană) pentru a ajuta amestecul să se omogenizeze.

Încălziți uleiul în tigaie la foc mediu-mare. Adăugați compoziţia din blender și gătiți, amestecând, până când devine gros și parfumat, aproximativ 4 minute. Adăugați piureul de roșii, cafeaua, zahărul, 1 lingură sare, oregano, cuișoare și chimen. Reglați focul pentru a menține la fierbere ușoară și gătiți, amestecând ocazional, până când se îngroașă ușor, aproximativ 15 minute.

Se amestecă oțetul și se condimentează cu sare după gust, în cazul în care mai trebuie.

Nota bucătarului: Pentru această rețetă, este preferat oregano mexican. Este mai puternic decât oregano italian şi se simte mai mai bine aroma sa.

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel