Sorin Ovidiu Vîntu vrea să fie eliberat. Decizia judecătorului

Sorin Ovidiu Vîntu vrea să fie din nou liber, după mai bine de șase ani de detenție, presărați cu scurte perioade petrecute în afara închisorii.

Un magistrat de la Judecătoria Sectorului 5 a respins miercuri cererea prin care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu solicita să fie eliberat din Penitenciarul Rahova, însă decizia instanţei nu este definitivă.

Potrivit hotărârii instanţei, Vîntu are dreptul să facă o nouă cerere de eliberare în luna septembrie.

Sorin Ovidiu Vîntu a stat în spatele gratiilor aproape șase ani și jumătate. În această perioadă a câștigat și 300 de zile de libertate, grație recursului compensatoriu, așa că a venit momentul ca el să ceară din nou liberarea condiționată.

Este într-o stare gravă de sănătate, spune apărătorul său, așa că în sala de judecată de la Judecătoria Sectorului 5 și-a trimis doar avocatul, pentru a-l convinge pe magistrat că este momentul ca Vîntu să fie eliberat.

Deocamdată, lucrurile nu sunt pe deplin lămurite, mai ales că procurorii se opun categoric acestei idei, ca el să iasă din spatele gratiilor, deși, cel puțin, tehnic, el a depășit fracția minimă obligatorie impusă de lege, mai ales că are peste 60 de ani și poate fi liberat condiționat dacă ispășește cel puțin jumătate din această condamnare, relatează Știrile PRO TV.

Procurorii se opun pentru că nu sunt convinși, că Vîntu s-a îndreptat în spatele gratiilor și că dovezile invocate de apărare nu sunt deloc convingătoare, așa încât soarta lui stă în mâinile judecătorilor, mai întâi a celor de la Judecătoria Sectorului 5 și apoi a celor de la Tribunal, care trebuie să țină cont sau nu, dacă iau în calcul și opinia comisiei speciale de la Penitenciarul de Maximă Siguranță Rahova, care este în favoarea liberării condiționate a lui Vîntu.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.22
YesMy