Şoferul care a spulberat mulțimea la o paradă în Wisconsin, inculpat pentru uciderea a cinci persoane

Mihaela Horchidan |
Data publicării:
SUA: Şoferul care a spulberat o paradă de Crăciun inculpat pentru uciderea a cinci persoane
SUA: Şoferul care a spulberat o paradă de Crăciun inculpat pentru uciderea a cinci persoane

Un şofer acuzat că intrat în viteză duminică, 21 noiembrie, în participanţii la o paradă de Crăciun din statul american Wisconsin va fi inculpat pentru ucidere.

Șofer acuzat că intrat în viteză la sfârșitul aceste săptămâni, în participanţii de la o paradă de Crăciun în oraşul Waukesha din statul american Wisconsin va fi inculpat pentru uciderea a cinci persoane, au anunţat luni autorităţile americane de anchetă, notează AFP, preluată de Agerpres. "Potrivit informaţiilor noastre, suspectul a fost implicat într-o dispută conjugală cu câteva momente înainte de producerea faptelor" şi "nu există nicio dovadă că a fost un act terorist", a declarat Daniel Thompson, şeful poliţiei din Waukesha.

Şoferul inculpat, Darrell Brooks Jr, în vârstă de 39 de ani, care locuieşte în Milwaukee, a trecut în viteză prin mulţime cu un SUV de culoare roşie, făcând cel puţin cinci morţi şi 48 de răniţi, potrivit poliţiei şi cadrelor medicale care au preluat victimele.

Printre răniţi, se numără și 18 minori cu vârste cuprinse între 3 şi 16 ani, care au fost duşi la Spitalul de Copii din Milwaukee. Zece sunt la terapie intensivă şi şase sunt în stare critică.

Darrell Brooks Jr a mai fost inculpat în 2020 pentru punerea în pericol vieţii altei persoane, apoi la 5 noiembrie pentru un episod de violenţă domestică, potrivit documentelor judiciare.

Ulterior, acesta a fost eliberat achitând o cauţiune de 1.000 de dolari, au indicat serviciile procurorului din Milwaukee într-un comunicat, admiţând că suma a fost "indecent de mică, având în vedere natura acuzaţiilor" împotriva sa, scrie Agerpres.

 

Morți și răniți după ce un vehicul a lovit mulțimea la o paradă în Wisconsin

 

Amintim că incidentul a avut loc când un SUV care mergea cu viteză a trecut printr-o paradă de Crăciun în Waukesha, Wisconsin, ucigând cel puțin o persoană și rănind peste 20, inclusiv un grup de tineri dansatori, relatează Reuters.

Șeful poliției din Waukesha, Dan Thompson, a declarat că o persoană suspectă a fost reținută, iar vehiculul suspect a fost recuperat după incidentul din orașul situat la aproximativ 32 km vest de Milwaukee. „Vehiculul a lovit mai mult de 20 de persoane. Unele dintre aceste persoane erau copii și există câteva decese în urma acestui incident”, a declarat Thompson reporterilor.

O înregistrare video postată pe internet a arătat un vehicul utilitar sport de culoare roșie care a trecut prin paradă, părând să calce peste mai mult de o duzină de persoane, înainte ca mulțimea să fugă pe trotuare. Într-o altă înregistrare video, poliția pare să deschidă focul asupra vehiculului în timp ce acesta se izbește de barierele de pe stradă.

Thompson a declarat că un ofițer a tras focuri de armă asupra vehiculului și că niciun trecător nu a fost rănit. O femeie a declarat pentru postul de televiziune Fox6 din Milwaukee că SUV-ul a lovit o echipă de dans formată din fete cu vârste cuprinse între 9 și 15 ani.

Un alt martor a estimat că SUV-ul avea o viteză de aproximativ 64 km/h (40 de mile pe oră) când a lovit mulțimea care defila pe stradă, a precizat postul de televiziune.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel