Șoferi români, manevre de infarct, în Cehia: „Problema este mai ales la români. Am făcut tot posibilul să evit tragedia“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Șoferii români de pe două camioane românești au dat palpitații serioase colegilor de drum, după ce au efectuat mai multe manevre periculoase pe un drum din Cehia cu câte o singură bandă pe sens.

Șoferii români au ținut morțiș să meargă unul în apropierea celuilalt, așa că nu s-au dt la o parte de la a face unele depășiri periculoase pe un sector de drum îngust și destul de periculos. 

Un alt șofer profesionist a surprins pe camera video montată pe bord manevrele celor doi șoferi. Unul dintre ei a intrat într-o depășire foarte periculoasă și puțin a lipsit să nu intre în coliziune cu un alt camion care venea in sens opus.

Dacă nu ar fi fost reacția promptă a șoferului de camion depășit, totul s-ar fi putut încheia cu o tragedie. Poliția cehă este deja pe urmele românului, precum și după colegul său, care a fost depășit cu risc chiar înainte.

„Problema este mai ales la români, polonezi, uneori ucraineni”

 

„Am mers cu mașina de la Hradešice spre Klatovy, marți. Două camioane românești m-au urmat. Primul a început să mă depășească în sat. Nu spun că nu se poate și acolo, dar trebuie să vedeți dacă cineva vine din direcția opusă. În opinia mea, a dus manevra la limită", a declarat David K. pentru Deník, adăugând că a doua depășire, care a urmat într-o clipă, a fost mult mai riscantă.

„Când l-am văzut în oglindă, nu mi-a venit să cred ochilor. Am făcut tot posibilul să evit tragedia. m apăsat mult frâna ca să mă opresc la timp și să nu ciocnesc cu mașina care se apropia. Aveam 45 de tone. A fost o chestiune de câteva secunde acolo", a adăugat el, adăugând că a subliniat situația, deoarece a fost enervat de comportamentul iresponsabil al unora dintre colegii săi. „Problema este mai ales la români, polonezi, uneori ucraineni”, a adăugat David K.

Șoferi români, manevre de infarct, în Cehia: „Am făcut tot posibilul să evit tragedia“

 

Clipul video a fost predat poliției, în care se vede cum, în ambele cazuri, sunt infracțiuni la regimul circulației pentru care există o amendă între 5.000 și 10.000 CZK și interzicerea conducerii de la 6 luni la 1 an.

„Având în vedere că șoferul a condus un vehicul înmatriculat într-un alt stat și se presupune că este cetățean străin, vom cere autorităților relevante să facă schimb de date în cadrul cooperării internaționale”, a declarat Dana Ladmanová de la poliția Klatovy, potrivit publicației Denik.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel