Șoferi români, arestați pentru trafic de migranți. Unul a recunoscut că lua bani pentru a-i duce în Marea Britanie

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Trafic de persoane. Mai mulți români au fost arestați după ce au transportat ilegal oameni în camion
Trafic de persoane. Mai mulți români au fost arestați după ce au transportat ilegal oameni în camion

Doi dintre cei patru șoferi români care au fost arestați în această săptămână sub suspiciunea de trafic de persoane s-au prezentat în fața judecătorului din Bruges. Detenția lor a fost prelungită cu încă o lună. Unul dintre români recunoaște că a lăsat imigranții ilegali să se ascundă în camionul său. Celălalt neagă vehement.

În cursul anului 2019, mai mulți migranți au fost găsiți în în Marea Britanie în containere expediate din Zeebrugge. În containere se aflau grupuri de până la 12 persoane și uneori inclusiv copii. Anchetatorii au descoperit despre containerele în cauză că au fost întotdeauna aduse pe teritoriul belgian de către o firmă care a angajat mai mulți șoferi români.

Compania era de transport logistic și avea sediul oficial în Oostkamp. Cu toate acestea, firma opera din Bruges.



Românii au transportat ilegal chiar și copii

 


Inițial, instanța a avut probe insuficiente pentru a face vreo arestare. Însă, săptămâna trecută, patru șoferi de camion au fost încătușați. Se spune că unul dintre ei ar fi introdus ilegal un bărbat și doi copii peste Canal în martie 2019. La sosire însă, migrantul a sunat la serviciile de urgență, deoarece se temea că el și copiii săi nu vor ieși din container.

„Cu toate acestea, clientul meu neagă cu tărie faptul că știa de prezența imigranților ilegali în camionul său”, spune avocatul său Bram Elyn.

 

2. Trafic de ... (doi-barbati-au-incercat-sa-iasa-din-romania--ascunsi--in-cabina-unui-autocamion--sub-o-saltea.JPG)

 

Unul dintre bărbații acuzați a mărturisit că a luat mită din partea migrantului

 

Un coleg de 32 de ani cu bărbatul a mărturisit. Românul a fost nevoit să ridice containere cu marfă din Zeebrugge de la o firmă din Nazaret. Acesta a recunoscut că s-a oprit de două ori pe parcurs la cererea traficanților de persoane, pentru ca aceștia să se poată ascunde ilegal printre încărcătura lui.

În schimb, a primit o sumă frumoasă de bani. Camera de consiliu din Bruges a prelungit arestarea ambilor camioane cu o lună, vineri dimineață. „Plănuim deja să facem recurs împotriva acestei decizii”, spune Gregory Everaert, avocatul tânărului de treizeci de ani.

Ceilalți doi șoferi vor apărea în fața camerei de consiliu marțea viitoare. Printre aceștia s-ar număra și omul care le-a ordonat colegilor să facă această ilegalitate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel