Șofer român de TIR, dat ca exemplu negativ de autoritățile din Ungaria după un accident petrecut la începutul lunii - VIDEO

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Un șofer român de TIR este dat drept exemplu negativ de autoritățile din Ungaria, după ce unui alt camion i-a explodat o anvelopă și a provocat un accident pe autostradă. 

Un filmuleț în care un TIR provoacă un accident la începutul lunii august după ce îi explodează o anvelopă pe o autostradă din Ungaria s-a viralizat pe internet, iar Ministerul Tehnologiei şi Industriei din ţara vecină a explicat riscurile la care se expun şoferii acestor autovehicule, potrivit publicației Index.hu.

Autoritățile maghiare dau drept exemplu negativ un șofer român care a fost tras pe dreapta pentru că circula cu anvelope extrem de uzate.

Ministerul Tehnologiei și Industriei a explicat, într-o postare pe Facebook, motivul pentru care camionul a provocat accidentul de pe autostrada M3. Toată lumea este rugată să nu circule cu anvelopele deteriorate sau uzate.

La începutul lunii august, un TIR a spart două bariere și a ajuns în șanțul de pe autostrada M3, după ce una din anvelopele de pe față a explodat. Magyar Közút Nonprofit Zrt a postat înregistrarea video a oribilului accident pe pagina de Instagram.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut)

Ministerul Tehnologiei și Industriei a explicat într-o postare pe Facebook de ce s-a produs accidentul, arătând că, la sfârșitul lunii iulie, angajații Direcției Control Circulație Rutieră a Ministerului au împiedicat un camion românesc să circule după ce s-a descoperit că anvelopele erau extrem de uzate.

Camionul de mare tonaj a fost oprit la punctul de trecere a frontierei din Ártánd și examinat, ceea ce a scos la iveală că una dintre roțile din stânga vehiculului tractor era uzată într-o asemenea măsură încât cadrul din material era vizibil pe toată banda de rulare a anvelopei. TIR-ul și-a putut continua deplasarea doar după ce a schimbat roțile și a plătit o amendă la fața locului de 300.000 forinți, proporțională cu riscul grav pentru siguranța traficului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel