Şofer român, cercetat pentru trafic de migranţi, după ce a fost depistat că transporta zeci de cetățeni străini

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:
sursa Poliția de Frontieră
sursa Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din Sânnicolau Mare, județul Timiș, au depistat 32 cetăţeni din India care au încercat să intre ilegal în România din Serbia. Aceștia au fost prinși în timp ce ucau într-un microbuz care urma să-i transporte în Timişoara.

Polițiștii de fontieră au observat miercuri dimineața pe DN 59F un microbuz, înmatriculat în judeţul Hunedoara, care staționa între localitățile Dudeștii Vechi și Sânnicolau Mare, judeţul Timiş.

Oamenii legii au efectuat verificări asupra mijlocului de transport şi au constatat că acesta era condus de un cetăţean român, iar în interiorul compartimentului marfă se aflau treizeci și doi cetățeni străini. Aceștia au fost duși la sediul poliției pentru cercetări.

Polițiștii au stabilit că străinii sunt cetățeni din India, cu vârste cuprinse între 18 şi 43 de ani, care au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, cu intenția de a ajunge în vestul Europei.

Șoferul microbuzului, în vârstă de 50 de ani, din județului Cluj, a menționat că a preluat grupul de migranţi din apropierea frontierei cu Serbia şi urma să-l transporte în municipiul Timişoara.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii străini, respectiv trafic de migranţi față de șoferul mijlocului de transport, informează Poliția de Frontieră.

 

29 de migranți, găsiţi ascunşi într-un TIR care urma să ajungă în Germania

 

De asemenea, și în urmă cu o zi, poliţiştii de frontieră de la Nădlac au descoperit 29 de migranţi ascunşi într-un TIR încărcat cu piese auto, verificat înainte de a ieşi din ţară pentru a merge în Germania.

Cetățenii străini au fost descoperiţi în urma unei acţiuni efectuate de către poliţişti de frontieră, agenţi din cadrul Poliţiei oraşului Nădlac şi agenţi de la Poliţia Autostrăzi, pentru prevenirea migraţiei ilegale în zona de competenţă.

"Pe parcursul misiunii, în PTF Nădlac II, pe sensul de ieşire din ţară, a fost verificat un automarfar, condus de un cetăţean turc, ce transporta piese auto pentru o societate comercială din Germania.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au deschis compartimentul pentru marfă al mijlocului de transport, iar în interior au fost depistate ascunse 29 de persoane.

În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că aceştia sunt cetăţeni din Siria şi Irak şi intenţionau să ajungă în state din vestul Europei", a informat, marţi, Poliţia de Frontieră Arad.

În acest caz se fac cercetări pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, scrie Agerpres.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel