Șofer român, blocat la Dover, mesaj viral: "Situația e disperată! Voi, din statul român, sunteți acasă lângă familiile voastre de Crăciun"

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Un șofer de TIR român, blocat la Dover, descrie situația gravă și a transmis un mesaj care a adunat în scurt timp zeci de distribuiri și aprecieri. 

"Ora 9:32 local UK !!Situatia devine din ce in ce mai tensionata,mai disperata si de nedescris!! Oare ce se va intampla cu noi?? Zecile de mii de soferi ramasi blocati aici isi pun aceasta intrebare !!Majoritatea vor ramane in curand fara motorina,fara apa,fara mancare ,multi fara medicamentele de care au nevoie !! #Domnule stat roman de fapt si de drept !!de ce nu luati masuri impreuna cu celalalte state membre UE care aveti ramasi “eroii ce va reprezinta”ca ei sa se poata intoarce acasa langa familiilor lor care sunt disperate odata cu cei dragi lor ramasi undeva uitati de toti !!Draga statule roman ,cum este posibil ca ,atatea state care au oamenii ramasi ai nimanui sa nu poata sta la masa trativelor cu statul francez “un stat josnic si de cea mai joasa speta” si sa va impuneti punctul de vedere ca ei sa rezolve situatia pe care au creat’o ?? Clar stii dc statule roman?? Pt ca voi cei care ne reprezentati sunteti acasa langa familiile voastre ,aveti pe masa de craciun ceea ce noi v’am adus, si va doare fix la basca de noi!! Nu mai am cuvinte dar va pot ura decat #CraciunFericut,#SarbatoriFericite,alaturi de cei dragi ,nu ca ale noastre!!Undeva la peste 10.000 de camioane "parcate" fortat pe pista aeroportului Manston (UK). Alte cateva mii blocate pe autostrazi si drumuri adiacente. Multe altele oprite pe tot tertoriul UK. In total cca 20.000 de camioane si probabil 30.000 de soferi sunt pur si simplu blocati din cauza logicii idioate a birocratilor francezi. O situatie umanitara fara precedent in acest sector. Nimanui dintre luminatii functionari, nu ii pasa ca zeci de mii de copii nu se vor putea bucura de prezenta parintilor acasa de Craciun, nici de blocarea lantului de distributie catre si dinspre UK. Ciudat cum de cca 7 ani incoace Guvernul si Fortele de Ordine franceze nu sunt in stare sa opreasca migrantii ilegali in zona Calais, dar, in schimb printr-o simpla decizie luata in miez de noapte pot sa blocheze un intreg sector. Asta este Franta si rolul ei in UE!" este mesajul lul Catălin Cornaciu. 

Dover, blocat total. Ce măsuri au fost anunțate în ultimele ore

 

Franţa va autoriza începând de miercuri, sub rezerva unui test COVID-10 negativ, revenirea în Marea Britanie a cetăţenilor săi şi a persoanelor cu domiciliul pe teritoriul său sau în UE, precum şi a celor care "trebuie să realizeze deplasări esenţiale". Belgia şi Olanda au adoptat măsuri similare.

Eurostar a anunţat, de asemenea, reluarea circulaţiei trenurilor sale miercuri pentru "călătorii din Marea Britanie cu destinaţia Europa continentală", care rămâne supusă unor "condiţii".

Franţa va anunţa, de asemenea, măsuri care să permită reluarea transportului de marfă miercuri, potrivit unei surse diplomatice.

Comisia Europeană recomandase mai devreme în cursul zilei de marţi ca statele membre ale UE să faciliteze reluarea traficului pentru a "evita întreruperea lanţului de aprovizionare" şi pentru "călătorii esenţiale", recomandare care are ca scop facilitarea revenirii acasă a mii de cetăţeni UE şi britanici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel