Situație dramatică, în Italia, spre FURIA lui Salvini

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

O navă cu 41 de migranți salvați din Mediterana a acostat pe insulița italiană Lampedusa, în ciuda unei interdicții în acest sens, notează BBC, citat de realitatea.net.

Nava Alex, care a salvat 41 de migranți din Marea Mediterană, a acostat pe insula italiană Lampedusa invocând "condițiile intolerabile" de la bord.

Și asta în ciuda unei interdicții clare în acest sens și a refuzului ministrului de Interne Matteo Salvini, care a anunțat prompt că migranții nu vor debarca.

Sâmbătă seară, migranții se aflau încă la bordul navei, în vreme ce pe mal fusese mobilizat un impresionant dispozitiv de polițiști.

Un alt vas operat de un ONG german se află în prezent în apele interaționale, cu alți 65 de migranți la bord.

Anul trecut, ministrul de Interne Matteo Salvini, șeful partidului extremist Liga, a închis porturile italiene și a introdus amenzi pentru navele care intră în apele teritoriale ale țării fără permisiune.

Totuși, săptămâna trecută, nava Sea-Watch 3 a forțat acostarea pe Lampedusa după două săptămâni în care rătăcise pe mare.

Căpitanul navei, Carola Rackete, a fost arestateă, apoi eliberată de judecători, dar trebuie încă să răspundă mai multor acuzații.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel