Sistemul judiciar românesc a respins cererea de eliberare pe cauțiune a lui Andrew Tate

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Sistemul judiciar românesc a respins cererea de eliberare pe cauțiune a lui Andrew Tate / Foto: Captură video youtube
Sistemul judiciar românesc a respins cererea de eliberare pe cauțiune a lui Andrew Tate / Foto: Captură video youtube

Sistemul judiciar românesc a respins cererea de eliberare pe cauțiune a lui Andrew Tate. 

 

Controversatul influencer a fost reținut alături de fratele său Tristan în Pipera, la marginea de nord a Bucureștiului, România, pe 29 decembrie și de atunci este încarcerat.

 

Andrew Tate va rămâne în închisoare după ce cererea sa de eliberare pe cauțiune a fost respinsă


În urma deciziei de astăzi, un purtător de cuvânt al lui Tate a declarat pentru Mirror: "Din păcate, sistemul judiciar românesc a respins astăzi cererea de eliberare pe cauțiune a lui Andrew Tate. Suntem dezamăgiți de acest rezultat, deoarece aveam mari speranțe de a-l vedea pe Andrew reunit cu familia sa. Echipa sa de avocați va face apel la această decizie în termen de 48 de ore".

Fostul concurent la Big Brother și kickboxer a fost arestat sub suspiciunea de trafic de persoane, viol și formarea unui grup de crimă organizată pentru a exploata femei.

Bărbatul de 36 de ani este cunoscut pentru opiniile sale misogine - declarând anterior că femeile "poartă responsabilitatea" pentru viol - și pentru răspândirea teoriilor conspirației, dar a adunat milioane de adepți pe rețelele de socializare.

 

Avocatul său a susținut anterior că joacă un personaj în scopuri de divertisment

 

Întrebată dacă personajul dezbinător văzut pe internet este un personaj, Tina Glandian a declarat la Times Radio: "Da și nici măcar nu este doar în opinia mea - cu siguranță există interviuri pe care le-am văzut în care Andrew însuși a spus: "Știți că spun multe lucruri, este satiră".

Am auzit o mulțime de lucruri prostești, l-am auzit vorbind despre faptul că ouăle sunt reale sau despre faptul că există de 5.000 de ani, pentru că știți că există un războinic ninja în interiorul lui. Sunt o mulțime de lucruri pe care cred că le spune ca divertisment. Este persoana lui publică și acele lucruri nu sunt toate menite să fie luate în serios."

Referitor la acuzațiile cu care se confruntă în România, Glandian a adăugat: "Nu există nicio dovadă în dosar de trafic de persoane. Nu există nicio dovadă de forță sau de constrângere, de transport forțat, de muncă forțată sau de orice fel de privare de libertate a femeilor, care se află în centrul oricărei acuzații de trafic de persoane. Au fost investigate de foarte mult timp și nu au fost acuzate."

 

Tate susține că procurorii români nu au nicio dovadă

 

Avocata sa a adăugat: "Nu urmărim în justiție artiști rap pentru că spun lucruri despre... activități infracționale. Tate - care locuiește în România din 2017 - a fost interzis anterior de pe diverse platforme de socializare pentru că a exprimat opinii misogine și discursuri de ură.”

El a susținut în repetate rânduri că procurorii români nu au nicio dovadă și a afirmat că cazul lor este o conspirație "politică" menită să îl reducă la tăcere.

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) a precizat, într-o declarație după arestările din decembrie, că a identificat șase victime în cazul traficului de persoane care au fost supuse la 'acte de violență fizică și constrângere psihică' și au fost exploatate sexual de către membrii presupusei grupări infracționale.

Agenția a declarat că victimele au fost ademenite cu pretexte de dragoste și ulterior intimidate, plasate sub supraveghere și supuse altor tactici de control, în timp ce erau constrânse să se angajeze în acte pornografice pentru câștigul financiar al grupului infracțional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel