Siegfried Muresan, despre intrarea României în Schengen: "E o nedreptate ce ni se face"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Europarlamentarul Siegfried Muresan a vorbit despre intrarea României în spațiul Schengen.

Pe 26 aprilie, România a sărbătorit 16 ani de la semnarea ultimului tratat care a consfințit integrarea efectivă a țării în Uniunea Europeană și am devenit membru cu drepturi depline ai UE. 

În acest context, Claudia Tapardel l-a întrebat pe Siegfried Muresan despre posibilitatea ca România să intre în spațiul Schengen.

"România respectă toate criteriile tehnice pentru a deveni stat membru al zonei Schengen, de aceea merităm să devenim stat membru. Este incorect că nu am fost acceptați încă.

Este o nedreptate ce ni se întâmplă ce ni se face. Comisia Europeană și noi, Parlamentul European, am spus în repetate rânduri că România trebuie să devină stat membru al zonei Schengen.

Dacă decizia ar depinde de mine aș putea da un termen, dar nu depinde de mine, deci nu pot da un termen, dar pot spune că cele 27 de state membre grupate în Consiliul UE, unde miniștrii de interne trebuie să decidă în favoarea României, acest consiliu trebuie să ia o decizie cât mai rapidă, fiindcă România respectă condițiile și merită", a spus Siegfried Muresan, la DC NEWS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel