Serviciul secret rus FSB acuză spionajul ucrainean de asasinarea Dariei Dughina. Planul ar fi fost dus la capăt de o femeie

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

FSB, serviciul secret al Rusiei (urmașul KGB) acuză serviciile speciale ucrainene de asasinarea Dariei Dughina, transmite publicația rusă  Kommersant, care citează un comunicat de presă.

FSB susține că executanta ar fi Natalia Vovk, de cetățenie ucraineană, care ar fi ajuns în Rusia în iulie, împreună cu fetița ei, și s-ar fi cazat într-un apartament vecin cu cel al fiicei ideologului anti-ucrainean Aleksandr Dughin.

FSB susține că, după asasinat, femeia (născută în 1979) ar fi plecat în Estonia.

Mesajul FSB vine după ce atentatul cu mașină-capcană în care a murit Daria Dughina, a fost revendicat de ”Armata Națională Republicană", potrivit declarațiilor făcute la Kiev de fostul deputat fugar rus Ilya Ponomarev.

Vorbind la Kiev, Ilya Ponomarev susține că bomba care a ucis-o pe fiica „ghidului spiritual” al lui Vladimir Putin duminică a fost opera grupării clandestine Armata Națională Republicană, despre care a susținut că este un grup care lucrează în interiorul Rusiei pentru a răsturna regimul lui Putin.

The Guardian nu a verificat autenticitatea afirmațiilor lui Ponomarev. Oficialii ruși au dat vina pe Ucraina pentru atac, o afirmație pe care Kievul o neagă cu fermitate.

Serviciul secret rus FSB acuză spionajul ucrainean de asasinarea Dariei Dughina. Planul ar fi fost dus la capăt de o femeie

 

Mașina în care se află Daria Dughin, fiica ideologului și filosofului Alexander Dughin – susținător al lui Putin și al imperialismului rus – a explodat duminică în apropierea satului Bolshie Vyazemy, regiunea Moscova. Este vorba de un autoturism SUV – Land Cruiser Prado – care i-a aparținut Dariei Dugina. Aceasta se afla la volan și a murit.

Femeia de 29 de ani se afla la volan și a murit. Tatăl sau, Aleksandr Dughin, urma să fie și el în mașină, dar în ultimul moment s-a răzgândit și a plecat împreună cu un prieten.

„Această acțiune, ca și multe alte acțiuni partizane desfășurate pe teritoriul Rusiei în ultimele luni, a fost realizată de Armata Națională Republicană (NRA)”, a spus Ponomarev la February Morning, un canal TV de opoziție în limba rusă pe care l-a lansat la Kiev la începutul acestui an.

Asasinarea Dariei Dughina, fiica ideologului lui Putin, revendicată de 'Armata Națională Republicană' 

 

El a adăugat: „Un eveniment important a avut loc aseară lângă Moscova. Acest atac deschide o nouă pagină a rezistenței ruse la putinism. Nouă, dar nu și ultima.”

Ponomarev a spus că partizanii din Rusia sunt gata să conducă alte atacuri similare împotriva unor ținte importante legate de Kremlin, inclusiv oficiali, oligarhi și membri ai agențiilor de securitate ale Rusiei.

Fostul deputat a citit ceea ce se pretindea a fi un manifest al ANR: „Îl declarăm pe președintele Putin uzurpator al puterii și criminal de război, care a modificat Constituția, a declanșat un război fratricid între popoarele slave și a trimis soldații ruși la moarte sigură și fără sens. Sărăcia și sicrie pentru unii, palate pentru alții – esența politicii sale. Credem că oamenii lipsiți de drepturi au dreptul să se răzvrătească împotriva tiranilor. Putin va fi detronat și distrus de noi!”.

Vezi mai multe detalii: Asasinarea Dariei Dughina, fiica ideologului lui Putin, răsturnare de situație: Atentatul, revendicat de 'Armata Națională Republicană'

Ponomarev și-a confirmat comentariile într-un mesaj trimis prin sms. Membru de stânga al parlamentului Rusiei, el a fost singurul deputat care a votat în 2014 împotriva anexării Crimeei.

Kremlinul i-a interzis, când se află într-o călătorie în SUA, să între din nou în propria țară. A devenit cetățean ucrainean în 2019. În martie, după invadarea Ucrainei, a lansat February Morning și Rozpartisan, un canal Telegram care oferă știri despre acțiunile anti-război din orașele rusești.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel