Ce se ascunde în spatele tergiversării Legii contra spălării banilor

Legea contra spălării banilor trebuia adoptată de Parlament în 2017.

Senatul a adoptat, luni seara, ca primă camera sesizată, proiectul de lege al Guvernului privind prevenirea și combatarea spălării banilor. Urmează Camera Deputaților, ca for decizional. Această lege trebuia adoptată din 2017. Din cauza întârzierii, România riscă să fie condamnată și amendată cu o sumă fabuloasă.

Premierul Viorica Dăncilă, ministrul Justiției, Tudorel Toader și ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, vor merge la Bruxelles, miercuri, pe tema legii combaterii spălării banilor, potrivit unui nou document intrat în posesia HotNews.ro.

Pe 29 august 2018, Comisia Europeană a depus la Curtea de Justiție a UE acțiunea împotriva Românie deoarece nu a transpus în legislația națională directiva privind combaterea spălării banilor.

Legea așa cum a fost adoptată conține articole contestate de opoziție.

Printre cele mai interesante articole este cel care se referă la societățile cu acțiuni la purtător. Una dintre firnele care nu are acțiunile laa vedere este Teldrum. În cazul în care lege trece cu articolul votat de Senat, atunci firnele au un an și jumătate la dispoziție să efectueze conversia de la acțiunile de purtător în acțiuni nomitative (la vedere). În caz contrar vor fi dizolvate:

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.23