Senator PNL: „Este o greşeală să creşti taxele şi impozitele în perioade de criză”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Câtă vreme PNL se va afla la guvernare, nu va fi introdusă nicio taxă suplimentară calculată pe cifra de afaceri, după schema anunţată de către PSD, afirmă senatorul liberalul Eugen Ţapu-Nazare, preşedintele Comisiei de antreprenoriat şi turism din Senat.

„Este o greşeală să creşti taxele şi impozitele în perioade de criză. Dacă nu se pot micşora, acestea trebuie îngheţate, nicidecum mărite, pentru că efectele majorării se răsfrâng în mod negativ asupra economiei şi afectează fiecare român”, a declarat senatorul PNL Neamţ.

Eugen Ţapu-Nazare a subliniat că PNL va rămâne în continuare un partener fidel al mediului de afaceri şi că susţine în continuare cota unică.

Parlamentarul liberal a subliniat că renunţarea la cota unică, aşa cum doreşte PSD, ar pune în pericol investiţiile străine din România, atrase de predictibilitatea şi facilităţile fiscale din ţările vecine.

„O nouă taxă ar fi o povară fiscală care va speria investitorii, iar interesul unui partid responsabil, aşa cum este PNL, este atragerea investitorilor, nicidecum descurajarea acestora. De altfel, orice taxă aplicată companiilor duce la creşterea preţurilor produselor şi serviciilor, care se adaugă tăierilor salariale şi concedierilor pentru că firmele ar fi sufocate de poveri fiscale. Încercări similare în guvernările anterioare nu au făcut altceva decât să creeze panică în rândul oamenilor de afaceri, unii dintre ei renunţând la investiţii directe în România”, a precizat senatorul Eugen Ţapu-Nazare.

Predictibilitatea pe termen mediu şi lung, un regim al taxelor şi impozitelor atractiv pentru investitori, precum şi investiţiile masive în economie, reprezintă, în opinia lui Eugen Ţapu-Nazare, singurele soluţii sustenabile mai ales în această perioadă de criză. 

 

Vezi și 

 

Cîțu: Marcel Ciolacu e mai rău pentru economie decât Dragnea

 

Florin Cîțu lansează un nou atac la adresa lui Marcel Ciolacu, pe care îl acuză că este mai rău pentru economia României decât a fost Liviu Dragnea.

Fostul premier Florin Cîțu a lansat un atac dur a adresa lui Marcel Ciolacu și al partidului pe care-l conduce. 

"Marcel Ciolacu mai rău pentru economie decât Dragnea.

PSD la guvernare ÎNTOTDEAUNA înseamnă dobânzi mai mari (pe lângă inflație mare, taxe mai multe și mai mari și atac la sectorul privat).

Marcel Ciolacu a reușit să facă mai mult rău economiei în câteva luni decât a făcut Dragnea.

Și știm cu toții ce dezastru a fost Dragnea pentru România", a scris Cîțu pe Facebook.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel