Șeful DRP, Gheorghe Cârciu, printre românii de la Londra, de Ziua Națională 

Narcis Popa |
Data publicării:

La 1 decembrie, Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a organizat o sărbătoare românească, la care au fost invitați membri ai comunităţii românești, reprezentanți ai mediului asociativ, de afaceri, cultural, academic, religios.

"Cu această ocazie, secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu, a transmis tuturor celor prezenți urări de sănătate, prosperitate si spor în îndeplinirea proiectelor personale şi profesionale.Totodată, oficialul român a reamintit actiunile şi obiectivele Departamentului pentru Românii de Pretutindeni şi liniile prin care acesta susţine mediul asociativ românesc, în păstrarea şi promovarea identitatii nationale.

Seria de evenimente aniversare, desfășurate la Londra, a continuat cu iluminarea în culorile drapelului nostru a prestigioasei Marble Arch din centrul orașului.

Cu peste un milion de români în Regatul Unit, limba română a devenit a treia cea mai vorbită limbă din Anglia și Țara Galilor (după limba engleză și limba poloneză), numărând o comunitate apreciată și bine integrată.

La mulți ani, tuturor românilor de pretutindeni!," transmite Departamentul pentru Românii de Pretutindeni 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel