Șeful ANAF, despre inspectorii care au amendat țăranii ce vând mere în fața casei: „Sunt nemernici, mi-e rușine!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Șeful ANAF, despre inspectorii care au amendat țăranii ce vând mere în fața casei: „Sunt nemernici, mi-e rușine!”
Șeful ANAF, despre inspectorii care au amendat țăranii ce vând mere în fața casei: „Sunt nemernici, mi-e rușine!”

Președintele ANAF, Lucian Ovidiu Heiuș, i-a desființat pur și simplu pe inspectorii din Deva care au amendat țăranii ce vând fructe în fața casei, spunând despre aceștia că sunt nemernici și că îi este rușine să lucreze cu ei.

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Ovidiu Heiuş, a anunţat că doi inspectori de la Antifraudă Deva au dat patru amenzi în valoare de 30.000 de lei acelor ţărani care vând mere sau pere pe marginea drumului, afirmând că îi este ruşine că asemenea oameni lucrează la ANAF şi aşa înţeleg ei să lupte împotriva marii evaziuni fiscale.

Lucian Ovidiu Heiuş a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că nu toate lucrurile care se întâmplă la nivelul ANAF sunt pozitive.

„Din păcate, nu întotdeauna lucrurile care se întâmplă la nivelul ANAF-ului sunt pozitive. Doi inspectori de la Antifrauda 5 Deva, deci din vestul ţării, au considerat că în partea de vest a României evaziunea fiscală s-a terminat. În mintea lor au considerat că în Timişoara toate cluburile îşi fiscalizează toate veniturile, toate marile restaurante înregistrează tot ceea ce se vinde, că achiziţiile intracomunitare din Arad sunt toate înregistrate şi fiscalizate, că în Caraş nu se mai face contrabandă cu alcool. Ce au considerat aceşti inspectori, îmi cer scuze, nu inspectori, aceşti indivizi pentru că dacă-i numesc inspectori Antifraudă deja e prea mult.

S-au dus în luna octombrie şi au dat patru amenzi în valoare de 30.000 de lei acelor oameni, acelor ţărani care stau pe marginea drumului, câteodată chiar în faţa casei şi vând nişte mere, nişte pere, nişte struguri, poate un borcan de miere având certificat de producător. Aceşti indivizi, repet, nu pot să fie numiţi inspectori fiscali, inspectori antifraudă le-au dat la patru asemenea persoane câte treizeci de mii de lei amendă”, a afirmat Heiuş, potrivit Știrile PRO TV.

 

ANAF a realizat încasări de aproape 313 miliarde lei în primele 10 luni

 

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a realizat încasări de 312,8 miliarde lei în primele 10 luni, iar valoarea TVA-ului rambursat a fost de 23,27 milioane de lei, a anunţat, vineri, preşedintele ANAF, Lucian Ovidiu Heiuş, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Vă pot spune cu bucurie şi cu satisfacţie profesională, şi le mulţumesc colegilor mei din ANAF, că încasările aferente lunii octombrie, care este o lună decisivă pentru închiderea de an, au fost realizate în proporţie de 101,6% raportat la programul de încasări stabilit prin legile bugetare, iar dacă ne raportăm la luna octombrie 2021 s-a încasat mai mult cu 120,9%. De asemenea, aşa cum am mai spus, pentru mine rambursarea de TVA este un lucru foarte important şi pe care vreau să-l ţin întotdeauna la zero zile întârziere, adică firmele să-şi primească la timp sumele de bani ca urmare a deconturilor depuse. Am rambursat în luna octombrie 3,2 milioane de lei TVA. Ca raportare faţă de octombrie 2021, vă pot spune să s-au rambursat 1,7 milioane de lei în octombrie 2021. Deci, aproape dublu am rambursat anul acesta în luna octombrie. Dacă ne raportăm la 10 luni de zile, cele încheiate, ANAF-ul a realizat programul de încasări în proporţie de 100%, încasând 312,8 miliarde de lei. În comparaţie cu primele 10 luni din anul 2021, am încasat mai mult cu 121,5% în cifre reale, iar, dacă facem corecţia cu indicele preţurilor de consum, creşterea reală este de 7% faţă de anul 2021”, a declarat Lucian Ovidiu Heiuş.

Potrivit acestuia, în primele 10 luni ale anului a fost rambursat TVA în valoare de 23,27 milioane de lei, în timp ce încasările la TVA sunt de 76,9 milioane de lei, reprezentând o creştere faţă de anul trecut de 119,6%.

Potrivit datelor ANAF, în octombrie 2022, s-au încasat 36,996 miliarde de lei, faţă de octombrie 2021, când au fost 30,597 miliarde de lei. De asemenea, în primele 10 luni din 2021, s-au încasat 257,49 miliarde de lei, iar în aceeaşi perioadă din acest an ANAF a încasat 312,8 miliarde de lei.

„Deci, putem spune că ANAF a reuşit în primele 10 luni să asigure resursele financiare necesare funcţionării statului şi am încasat sumele stabilite prin Legea bugetului şi prin Legea de rectificare bugetară”, a adăugat Heiuş. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel