Catinca Maria Nistor, șefa Institutului Cultural Londra a cântat într-un spectacol alături de violoncelistul Andrei Cavassi. UPDATE

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Șefa Institutului Cultural Londra a cântat într-un spectacol unde a fost și o manea. Catinca Maria Nistor, alături de violoncelistul Andrei Cavassi
Șefa Institutului Cultural Londra a cântat într-un spectacol unde a fost și o manea. Catinca Maria Nistor, alături de violoncelistul Andrei Cavassi

Șefa Institutului Cultural Român din Londra, Catinca Maria Nistor, a cântat într-un spectacol organizat de ICR cu ocazia zilei de 1 Martie.

UPDATE 15 MARTIE

 

Violoncelistul Andrei Cavassi a trimis pentru StiriDiaspora.ro un punct de vedere în care susține că în concertul prezentat de Institutul Cultural Român din Londra, în 1 martie, nu s-a cântat maneaua „De ce mă minți”, lansată de Liviu Guță, așa cum se scrisese inițial, ci originalul ei, „Ah Kardoula Mou” o piesă grecească din perioada interbelică.

„Eu nu am cântat nici o manea si nici nu sunt cântăreț de manele. Am o carieră internațională importantă, sunt câștigătorul medaliei de aur la Concursul Internațional de Interpretare Muzicală de la Viena in 2020.Am fost selectat de PIRELLI să reprezint România alături de alti 4 artiști din Statele Unite, Italia, China si Brazilia în proiectul A Beautiful Place/The Pirelli Annual Report.Cu ocazia celebrării a 100 de ani de relatii diplomatice dintre România si Japonia am produs împreuna cu Ambasada Japoniei evenimentul Unplugged by Andrei Cavassi (2022).

Am apărut in numeroase publicații si emisiuni din România (Observator, Rock FM, Elle, Smart FM, Stirile Pro TV, Aleph News, Business Magazin, Ziarul Financiar, Bravo!, TVR, Kanal D, DIGI24, Luxury Magazin, A List Magazin).Am cântat la TIFF si premiile Gopo în 2022 si am produs evenimente muzicale in colaborare cu primăria din Tokyo pentru Jocurile Olimpice.Am locuit si activat ca muzician in Tokyo iar în  ultimul an am susținut concerte in: Buenos Aires, New York, Santiago De Chile, Miami, Mykonos, Saint Tropez, Monaco, Nisa, Cannes, Portofino, Ibiza, Santorini, Palma De Majorca, Monte Carlo, Corsica, Barbados, Florenta, Singapore etc.

Piesa în discuție se cheamă Ah Kardoula Mou, este o piesă grecească  interpretată de Despina Vandi care ulterior, la ani distanta, a fost copiată si transformată intr-o manea.Am cântat piesa aceasta peste tot in lume în varinata ei originală si consider ca mi-ați adus grave prejudicii de imagine cu articolul dumneavoastră”, a transmis Andrei Cavassi.

---------------------------------------

Potrivit ONG-ului My Romania Community, o organizație românească din Marea Britanie, evenimentul a avut loc la Londra și s-a numit „Spring Awakening - Dazzling Cello Recital by Andrei Cavassi”.

Conform site-ului ICR România, violoncelistul Andrei Cavassi a susținut „un recital miercuri, 1 martie 2023, de Mărțișor, la sediul Institutului Cultural Român de la Londra”, iar programul a inclus „lucrări clasice, semnate de J.S. Bach sau Béla Bartók, celebra Oblivion a lui Astor Piazzola, melodii compuse de Gheorghe Zamfir, din coloana sonoră a unor filme cunoscute, continuând cu Mocirița sau Dans țărănesc de Constantin Dumitrescu, până la Ave Maria sau la piese de Aerosmith, Coldplay și Trooper”.

Într-o înregistrare video publicată pe Youtube de ONG-ul My Romania Community apare și șefa ICR Londra Catinca Maria Nistor. Ea cântă alături de violoncelistul Andrei Cavassi melodia ”Mocirița”.

 

Apoi, violoncelistul cântă singur o manea, care, potrivit comentariilor de pe pagina de Facebook a ICR Londra, îi aparține lui Liviu Guță.

 

Românii din Marea Britanie cer demiterea șefei ICR Londra

 

Cristian Stîncanu, președintele My Romania Community, o comunitate de români din Marea Britanie, afirmă că șefa ICR Londra, Catinca Maria Nistor, are o ”atitudine insolentă” și prezintă o ”lipsă de competențe și interes față de mandat”, relatează Știrile PRO TV.

”Dna Nistor a avut până acum 3 concedii în acest an, din care au trecut nici două luni, o situație cel puțin stranie, iar aceste concedii au fost solicitate pentru a juca teatru în România după cum se poate vedea pe programul teatrului Metropolis sau pentru a fi prezentă la Festivalul Internațional de Film de la Berlin (Berlinală) deși nu figurează în distribuție între primii 15 actori” - susține Stîncanu într-un mesaj postat pe Facebook.

El le cere miniștrilor Culturii și Afacerilor Externe să evalueze activitatea Mariei Nistor, ”având în vedere nu doar problemele de probitate morală, ci și grave abateri profesionale și de la conduita unui diplomat, așa cum sunt stabilite prin Convenția de la Viena.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel