Secție de poliție din Germania, atacată de zeci de români. Ministrul de Interne intervine: „Este intolerabil!“. Patru tineri, arestați

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Patru români au fost arestați în urma incidentului grav de securitate petrecut la Miesbach (Bavaria). Mai mulți români au luat cu asalt o secție de poliție și au încercat să elibereze un tânăr de 22 de ani acuzat de agresiune sexuală a unui minor. Ministrul de interne a intervenit în acest caz.

135 de polițiști au fost mobilizați la intervenție împotriva unei familii numeroase de români. Atacul de la secția de poliție din Miesbach a fost unul neașteptat, iar justiția bavareză ia acum măsuri drastice. Patru lideri ai familiei extinse românești au fost arestați la cererea Parchetului München II și duși în diferite închisori.

După ce situația a fost controlată, 23 de persoane au primit plângeri - printre altele pentru încălcarea păcii. Au fost emise mandate de arestare împotriva a patru presupuși conducători de șefi cu vârsta cuprinsă între 23 și 48 de ani.

Anterior fusese emis un mandat de arestare împotriva presupusului autor al tânărului de 22 de ani. Potrivit procurorului, acesta este acuzat că a comis acte sexuale în fața copilului din grădiniță. Din punctul de vedere al parchetului, există o suspiciune urgentă. Acest lucru a fost afirmat și de un judecător: tânărul de 22 de ani se află în custodie de marți după-amiază.

Ministrul de Interne intervine în cazul atacului: „Este intolerabil!“

 

Potrivit poliției, peste 30 de membri ai unei familii de români au fost implicați în atacul de marți.

Ei au încercat să forțeze eliberarea unei rude reținute. Attila V. (22 de ani) a fost arestat luni seară pentru că ar fi abuzat sexual un copil.

Vezi mai multe: Secție de poliție din Germania, atacată de zeci de români. Ministrul de Interne intervine: „Este intolerabil!“. Patru tineri, arestați

 

Starea de spirit din fața secției de poliție s-a încălzit din ce în ce mai mult. Potrivit poliției, grupul a încercat chiar să se forțeze în clădirea de servicii, care a deteriorat ușa de la intrare. Pietre și încălțăminte au fost aruncate în direcția clădirii de către cei din interiorul grupului.

Poliția a cerut apoi sprijin colegilor din München și poliției împotriva revoltei, iar până la 135 de forțe de ordine au fost în cele din urmă mobilizate la fața locului. Când un ofițer de poliție a fost atacat și rănit, s-au folosit bastoane și spray cu piper. Doi polițiști și trei persoane din grup au fost rănite ușor, dintre care unul a trebuit să fie tratat în ambulator în spital.

Au fost inițiate proceduri preliminare împotriva a 23 de persoane pentru încălcarea liniștii publice și alte infracțiuni.

"Este evident că autorii au vrut să testeze cât de departe pot merge. Ei primesc acum un răspuns foarte clar la această întrebare din partea poliției și a sistemului judiciar. Sunt sigur că nu vor mai exista întrebări deschise după aceasta“ a declarat Expertul în afaceri interne al CSU, Michael Kuffer, citat de Bild.

Secție de poliție din Germania, atacată de zeci de români

 


"Nu am mai experimentat niciodată un atac ca acesta!" este de părere Martin Emig, purtătorul de cuvânt al secției de poliție din Bavaria Superioară Sud.

"Brutalitatea cu care a fost atacată poliția locală și, astfel, ordinea noastră constituțională, este intolerabilă. Condamn aceste acțiuni în termenii cei mai fermi posibil. Nu vom tolera un astfel de comportament, nici ca stat și nici ca societate. Autorii violențelor implicate trebuie să fie pedepsiți cu severitate“, a declarat Ministrul de interne Joachim Herrmann pentru BILD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel