Sir Sean Connery s-a stins din viață la 90 de ani

Ecaterina Dumitrescu |
Data actualizării: | Data publicării:
Un medic român a încetat din viaţă. Georgel Filip doar 44 de ani
Un medic român a încetat din viaţă. Georgel Filip doar 44 de ani

Actorul Sean Connery a murit la vârsta de 90 de ani, anunță BBC. Connery s-a născut în orașul scoțian Edinburgh, din Marea Britanie, la 25 august 1930.

Fiul unui șofer de camion și al unei menajere, actorul și-a amintit întotdeauna de sărăcia pe care a trăit-o în copilărie. A renunțat la școală la 13 ani și s-a angajat ca livrator de lapte. La vârsta de 16 ani, a intrat în Marina, cu intenția de a rămâne șapte ani de serviciu, dar a părăsit-o la 19 ani. La întoarcerea în viața civilă, el a îndeplinit diferite slujbe minore în construcții sau în case funerare, dar a fost și model la Școala de Arte Frumoase din Edinburgh. În 1953 a participat la alegerile Mister Universe din Londra, unde a atras atenția unui regizor de teatru care i-a oferit un rol în musical-ul South Pacific. Atunci actorul a decis să-și facă numele de scenă Sean Connery.

În 1962 s-a lansat cu personajul James Bond, agentul 007 al Serviciilor Secrete ale Regatului Unit. Succesul extraordinar al rolului agentului 007 l-a lansat pe Connery și pentru alte șase pelicule ale sagăi: From Russia with Love (1963), Goldfinger (1964), Operation Thunder (1965), You Only Live Two Times (1967), Diamonds Forever (1971) și Never Say Never Again (1983). Actorul a jucat și în alte filme de succes cu ar fi The Longest Day (1962), Marnie, hoțul, de Alfred Hitchcock (1964) sau The Hill, de Sidney Lumet (1965) .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel