Se anunță haos pe aeroporturi: Traficul aerian în Franţa va fi redus la jumătate în ziua de 16 septembrie

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
aeroport_pasageri
aeroport_pasageri

Autoritatea aeronautică civilă din Franţa (DGAC) a cerut marţi companiilor aeriene să renunţe la jumătate din zborurile programate pentru ziua de vineri, după ce principalul sindicat al controlorilor de trafic aerian a anunţat că intenţionează să organizeze o grevă în ziua de 16 septembrie, transmite Reuters. 

În consecinţă, DGAC a invitat pasagerii care pot să îşi amâne călătoria să solicite informaţii de la compania aeriană cu privire la situaţia zborului lor.

Greva controlorilor de trafic aerian va afecta întreaga Franţă şi ar putea avea repercusiuni asupra întregului trafic aerian european. DGAC a precizat că lucrează cu Eurocontrol, organismul care monitorizează traficul aerian al Europei, 'pentru a propune companiilor aeriene soluţii de evitare a spaţiul aerian francez'.

Traficul aerian în Franţa va fi redus la jumătate în ziua de 16 septembrie

 

Separat, SNCTA (Sindicatul naţional al controlorilor de trafic aerian din Franţa) a precizat într-un comunicat de presă că a decis să organizeze o grevă pentru a-şi exprima îngrijorarea cu privire la nivelul actual al inflaţiei precum şi cu privire la recrutarea unor noi controlori de trafic în viitor.

'În condiţiile în care proiectul de buget pe 2023, în curs de elaborare, va ajunge în Parlament în luna octombrie, absenţa unor garanţii din partea DGAC şi a autorităţilor este incceptabilă', a subliniat SNCTA.

În ultimele luni, mai multe greve în industria transportului aerian, atât din partea personalului de la sol cât şi din partea personalului de cabină, care vor ca salariile lor să fie ajustate în contextul inflaţiei ridicate, au provocat perturbări severe traficului aerian în Europa, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel