Scrisoarea unui român către stat face furori pe Internet: "Eu am încredere în tine, taie pensiile speciale și mâinile hoților!"

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

Scrisoarea deschisă a unui bărbat adresată statului român prin care cere să "taie pensiile speciale și mâinile hoților" a devenit virală pe rețelele de socializare, fiind distribuită de mii de ori, inclusiv pe grupurile românilor din străinătate. 

Mesajul unui român adresat statului face furori pe Internet, fiind apreciat și comentat de mii de oameni. În mesajul său, bărbatul de 61 de ani spune că a muncit de la 13 ani și a plătit taxe și impozite, cerând totodată statului român sa taie "taie pensiile speciale și mâinile hoților".    

Iată mesajul distribuit pe un grup de Facebook de români stabiliți în Spania:

"Dragă STATULE ROMÂN, sunt Ștefan Sîngeorzan, am 61 de ani, iar după 43 de ani, 3 luni și 12 zile de muncă, am ieșit la pensie anticipat, de trei zile.
Am muncit de la 13 ani fiind orfan. Vacanțele le-am petrecut la miciurin (zilier la IAS și CAP, în alte localități) la sapă, la coasă, sau culegînd recolta, am ,,servit patria” în cătunie, că așa trebuia, am ,,petrecut” revelioane, Paști, Crăciun la gară, că așa mi-a căzut tura.
În toți acești ani ți-am plătit impozite, taxe, accize, TVA, sănătate și mi-ai luat bani să faci uzine, fabrici, hidrocentrale, zicînd că mi-i dai înapoi, o parte, la pensie de-oi ajunge.
Cu voia lui Dumnezeu, am ajuns. No amu fă bine șî țîne-te de cuvînt O, nu, nu-ți cer nimic special.
Adică:
-nu-ți cer pensie specială, chiar dacă am fost 12 ani primar, pt că a fost decizia mea și alegerea oamenilor, dar n-am fost ,,special”.
-nu-ți cer să primesc și pensie și salar, că nu-i corect, sunt tineri șomeri, sau plecați în alte țări, că n-au găsit aici de lucru.
-nu-ți cer nici pensie mai mare, nici alte sporuri, dar te rog dragă Statule Român câteva lucruri:
* să nu spui niciodată că n-ai bani de pensii, pentru că mi-ai reținut muuulți bani, și plătesc în continuare taxe și impozite.
* să nu-i minți pe tineri, că ei trebuie să muncească pentr mine să-mi plătească pensia, că eu ți-am dat bani ție și nu lor. Tinerilor să le asiguri loc de muncă, să-i sfătuiești să nu lucreze la negru, sau pe salariul minim pe economie, că altfel, vor plânge la bătrânețe.

Și te mai rog dragă Statule Român să le spui că tu

# nu ești nici ticălos, cum zicea un ticălos ajuns prin fraudă președinte,
# nici paralel, cum ziceau unii care erau paraleli cu cinstea, dar erau frați cu hoția,
# nu ești nici un prost administrator, cum ziceau unii dobitoci, care distrugeau economia, agricultura, transporturile, să-și umfle ei și amantele lor conturile din străinătate… o, era să uit, că-s pensionar,
# fă bine dragă Statule Român și spune-le acestor vremelnici administratori, care se cred stăpîni, că ei sunt plătiți din banii noștri, nu să te fure, să te jefuiască, să te umilească pe tine și pe noi. Îi plătim să gestioneze avuția adunată de moșii și strămoșii noștri, care au plătit cu sudoare, sînge, iar unii cu viața libertatea acestui popor.

Bunicii mei Gavrilă și Izachil au fost în primul Război Mondial, iar tata Ștefan a fost 3 ani și 6 luni, prizonier de război în Rusia, au muncit, au plătit dări, dijme, au făcut muncă patriotică și voluntară, dar n-au avut nici măcar pensie minimă, nu specială, cum au unii care te-au trădat, jefuit și umilt.

Dragă Statule Român, fă bine și taie pensiile speciale și mîinile hoților, iar uneia ce-i zice Năluca Țurcana, vremelnic ministru, dă-i te rog peste gură, cînd vine la TV și spune că nu sunt bani, iar dacă vrea să taie pensii, salarii și alocații, apoi să i-o taie la Stolo, că datorită lui stă acolo.

Mă opresc dragă Statule Român, eu am încredere în tine, nu în cei care se cred șefii și stăpînii tăi, și-ți spun că-mi iubesc țara în care m-am născut, am crescut și am muncit.

Aici vreau să muncesc, să trăiesc, să iubesc și să mor cînd a vrea Bunul Dumnezeu, liber și nu cu botniță.
Așa să-mi ajute Dumnezeu!".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel