Scrisoarea primită de românii din Austria. Amenzi de până la 3.600 de euro pentru cei care refuză vaccinul

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Românii care locuiesc în Austria au primit acasă o scrisoare oficială despre obligativitatea vaccinării. 

Românii din Austria au primit o scrisoare oficială despre obligativitatea vaccinării. Oamenii sunt îndemnați să se vaccineze dacă vor să se întoarcă la viața obișnuită. Cine nu se vaccinează este amenințat cu sancțiuni. Amenda este de 600 de euro și nu se aplică doar o singură dată.

„Pentru protejarea populației, Guvernul Federal Austriac a decis să instituie obligativitatea vaccinării împotriva Covid. Toate prsoanele cu domiciliu în Austria, care au peste 18 ani, și nu sunt exceptate de la accinare din motive medicale, sunt obligate prin lege să se vaccineze. Persoanele cărora nu le-a fost administrat încă vaccinul vor fi informate periodic în privința necesității de a se vaccina prin intermediul unei înștiințări. Cei care nu își îndeplinesc obligația de vaccinare vor suporta sancțiuni administrative în viitor”, se precizează în scrisoare, potrivit Antena 3.

Începând cu luna martie, populația va fi verificată. Amenzile pot ajunge la 3.600 de euro pe an

 

"Începând cu mijlocul lui martie populația va fi verificată în mod regulat, în special cei nevaccinați vor primi înștiințări. Sancțiunile vor fi de 600 de euro din trei în trei luni, până la maxim 3.600 de euro pe an. Dacă persoanele se vor vaccina în decurs de două săptămâni sancțiunea va fi retrasă. Începând cu 5 martie persoanele nevaccinate vor putea merge în restaurantele și magazinele cu produse neesențiale. Este o măsură luată la nivel federal, dar fiecare provincie poate să aibă măsuri mai dure", a explicat la Ruxandra Drăgan, o româncă stabilită în Austria, potrivit sursei citate.

Vaccinare obligatorie a intrat în vigoare în Austria, începând din 5 februarie

 

Începând din 05 februarie, a intrat în vigoare vaccinarea obligatorie în Austria. Amenzile sunt cuprinse între 600 și 3.600 de euro. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial din Viena, după ce a fost semnată de președintele Alexander Van der Bellen.

Toți adulții care locuiesc în Austria vor trebui să fie imunizați.

Există scutiri pentru femeile însărcinate și pentru cei care și-ar pune în pericol sănătatea.

Cei care nu se vaccinează riscă amenzi cuprinse între 600 și 3.600 de euro, dar acestea vor fi aplicate abia la jumătatea lunii martie, când va intra în vigoare faza a doua.

[citeste si] 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel