Scrisoare deschisă pentru Dăncilă: "Efecte extrem de GRAVE"

Liviu Ludovic / 21 mai 2019, 21:07 Salveaza PDF Comentarii

Asociaţia Coaliţia pentru Economia Digitală transmite o scrisoare deschisă premierului Viorica Dăncilă, în care trage un semnal de alarmă în ceea ce privește reglementarea cât mai rapidă a serviciilor de rideshareing şi e-hailing disponibile pe piaţa din România. 

"Stimată Doamnă Prim Ministru,

Ne adresăm Dumneavoastră în calitate de șef al Guvernului pentru a preveni o criză care poate avea efecte extrem de grave atât asupra cetățenilor, cât și asupra economiei românești. Modificările aduse de ordonanța care modifică legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, intrate în vigoare săptămâna trecută, împreună cu lipsa unei reglementări specifice pentru industria de ridesharing și e-hailing au creat o criză în domeniul serviciilor de transport alternativ, criză care se adâncește pe zi ce trece. Așa cum anticipasem, modificările la legea taximetriei au dus la numeroase abuzuri, mulți șoferi ai Uber, Clever și Bolt fiind amendați de Politie și luandu-se împotriva lor masura ridicării plăcuțelor de înmatriculare pentru 6 luni.

Mai mult, incertitudinea a redus numărul șoferilor activi pe aplicațiile companiilor de ride sharing, acesta fiind cu 25% mai mic decât media zilnică, ceea ce a făcut ca timpul de așteptare să crească la peste 10 minute. În prezent sunt cu aproximativ 35% mai puțini șoferi care preiau comenzi pe cele trei aplicații. Acest lucru se traduce în timpi foarte mari de așteptare, de aproape patru ori față de o zi obișnuită dar și în costuri considerabil mai mari pentru utilizatori", a transmis Asociaţia Coaliţia pentru Economia Digitală, într-o scrisoare deschisă.

"Serviciile de ridesharing și e-hailing sunt folosite de 2,5 milioane de români, iar existența și buna funcționare a acestora sunt esențiale pentru asigurarea unui transport eficient în București și marile orașe ale țării. Nu doar industria, dar și utilizatorii acestor servicii doresc o reglementare cât mai urgentă a acestora. O petiție care cere reglementarea de urgență a acestui tip de servicii a adunat, în câteva ore, zeci de mii de semnături iar numărul acestora crește în fiecare minut.

Doamnă Prim Ministru, un proiect de reglementare a fost elaborat deja de Ministerul Transporturilor și Ministerul Dezvoltării Regionale, iar industria și expertii au oferit toate propunerile necesare pentru ca acest proiect să permită funcționarea în continuare a acestor servicii, spre beneficiul românilor și a economiei românești. Depinde doar de Cabinetul pe care-l conduceți adoptarea acest proiect de Ordonanță de Urgență în prima ședință de Guvern. De decizia Dumneavoastră nu depinde doar transportul celor 2,5 milioane de utilizatori, ci și veniturile celor peste 20.000 de șoferi, precum și beneficiile economice de peste 1 miliard de lei pe care le crează aceste servicii", a  mai transmis asociația.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.23
YesMy