Școală de vară la Oxford pentru elevii români cu venituri modeste

Andrei Itu |
Data actualizării: | Data publicării:

Elevii români care provin din familii cu venituri modeste și au rezultate academice bune se pot înscrie la cursurile Școlii de Vară Oxford for România.

Școala de vară se va desfșura între 27 august și 4 septembrie în Oxford, Marea Britanie.

Termenul limită de primire a candidaturilor este pe data de 15 mai

“Școala de vară va avea loc între 27 august și 4 septembrie în Oxford, Marea Britanie. Sunt încurajați să se înscrie elevii cu cetățenie română din orice mediu, care îndeplinesc următoarele criterii: studiază la o școală publică din România; învață în clasa a X-a sau a XI-a în momentul înscrierii; provin din familii cu venituri modeste.

Termenul limită de primire a candidaturilor este pe 15 mai, ora 23:59 EEST (ora României). Vor fi luate în calcul doar dosarele de înscriere complete, care includ: un formular completat până la data limită; o recomandare din partea unui adult din afara familiei.“

Cui se adresează proiectul

 

“​Proiectul se adresează tinerilor care, în mod obișnuit, nu ar putea să-și finanțeze astfel de oportunități. Încurajăm cetățenii Republicii Moldova cu cetățenie română și membri ai minorităților etnice sau din medii cât mai diverse să se înscrie.

Nu căutăm neapărat olimpici multi-premiați care sunt deja pe o rută sigură de studii post-universitare la universități de prestigiu.  Școala oferă o șansă celor care sunt încă în căutare, care încă nu au luat o decizie fermă privind cariera viitoare și care demonstrează potențial academic și civic“, transmite Oxford for România.

Citește și: Cursuri de limba română, organizate în școlile din Italia. Ce pași trebuie să urmeze părinții

 

Ambasada României la Roma anunță că Institutul Limbii Române a demarat pregătirea anului școlar 2022-2023 pentru Cursul de limbă, cultură și civilizație românească (LCCR) din unitățile de învățământ europene, inclusiv din Italia.

Institutul Limbii Române a demarat pregătirea anului școlar 2022-2023 pentru Cursul de limbă, cultură și civilizație românească (LCCR) din unitățile de învățământ europene   - Ajută-ți copilul să urmeze cursuri de limba română în școala pe care o frecventează în Italia!

Ambasada României în Italia a informat oficiile școlare regionale (Ufficio Scolastico Regionale-USR) cu privire la acest program, solicitând comunicarea interesului pentru organizarea unor grupe pentru cursul LCCR până la 12 mai 2022.

"Oficiile școlare regionale manifestă interesul pentru organizarea cursurilor de limbă română doar la cererea părinților copiilor români, așadar, pentru ca cei mici să beneficieze de acest curs, trebuie să solicitați grădiniței, școlii sau liceului în care învață copilul dumneavoastră formarea unor astfel de grupe", transmite  Ambasada României la Roma.

Grupele LCCR se pot organiza începând de la grădiniță (minim 7 preșcolari) și până la liceu (minim 15 elevi).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel