Sclavie în Germania: Muncitor ROMÂN, culcat trei săptâmâni pe bancă, în pădure. CUTREMURĂTOR

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Un nou caz cutremurător de sclavie cu români lovește Germania: un român a dormit nu mai puțin de trei săptămâni în pădurea de lângă Offenbach la temperaturi ce în timpul nopții se apropiau de valori negative, după ce a fost supus unui abuz inimaginabil din partea angajatorului și a unui alt român care l-au adus în Germania și apoi l-au dat pur și simplu afară. Povestea este absolut cutremurătoare, iar salvarea românului a venit de unde se aștepta mai puțin. Conform informațiilor obținute de Stiridiaspora.ro de la organizația AEBS, în acest moment câteva zeci de români ar mai fi angajați la acest patron și riscă același tratament. 

Românului i s-a promis din partea altui conațional (vecin) ce este angajat la o firmă GmbH din centrul Germaniei că dacă vine să muncească la această companie va primi un salariu de 9 euro pe oră și i se va asigura cazarea. După ce românul a ajuns în Germania la locul de muncă promis, i s-a spus că trebuie să îi plătească celuilalt român ce l-a adus un comision de 250 € pe fiecare lună plus chiria pentru patul de dormit în valoare de 250 € și că în cameră va sta cu incă alți trei români. 

După trei săptămâni și jumătate de muncă, câte 12-14 ore/zilnic inclusiv sâmbătă și duminică, muncitorul i-a spus celui ce l-a adus din România dar și șefului neamț (de etnie turcă), că dorește să i se dea contractul de muncă sau un alt act doveditor pentru a se asigura că este angajat legal.

Doar pentru că a avut curaj să întrebe de așa ceva, românul a povestit că cei doi l-au dat afară din casă fără să îi dea posibilitatea de a-și lua și restul de lucruri ce le avea în cameră. 

Cel care a aflat de povestea acestui român este Erich Mocanu de la Asociația AEBS, care luptă pentru drepturile românilor din Germania și Austria.

"Am sunat la poliție, le-am explicat care este problema, dar ei nu au fost dornici să ajute și m-au pus să îl duc la gară să îl pun în tren spre casă. Am înștintat poliția că în acest caz nu este vorba doar despre o persoană care stă pe stradă și nu doar de incălcarea dreptului muncii, ci chiar mai mult, este vorba de incălcările Legii Penale Germane și ale Drepturilor Omului. 

L-au dus acasă fără să-i ceară bani. Au refuzat să se laude cu această faptă 

Cu toate aceste informații, Poliția Germană nu a dorit să se implice și să acorde ajutor suplimentar, iar pentru că nu puteam să îl las pe om mai departe în pădure la temperaturi negative, am hotărat să îl iau cu mine. Chiar de aseară, am pornit o campanie online pentru a ajuta acest român cu un transport spre casă. 

În drum spre Passau (sediul AEBS) am dat peste niște șoferi de la o firmă de Transport Persoane Anglia-România, ce imediat au sărit în ajutor, fiind de acord să îl ducă până acasă fără nici un cost. Au refuzat să se facă cunoscuți prin fapta lor, dorind doar să facă un gest nobil și să ajute un concetățean aflat la necaz.

Problema nu s-a terminat. La acea firmă mai sunt incă zeci de români ce sunt sclavi (neplătiti de 2-3 luni) iar unora dintre ei le-au fost reținute chiar și actele de identitate. Poliția Germană dă un sfat absolut bizar: românii abuzați astfel să meargă la Consulatul României sau Ambasada și să-și declare actele pierdute. Pe langă această informație exprimată în totală necunoștință de cauză, acești bugetari germani plătiti cu bani mulți nu știau nici măcar că în vamă mai există un cetățean român care are nevoie de un act de identitate valabil pentru a putea călători," a povestit Erich Mocanu pentru stiridiaspora.ro.

Vezi video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel