Schimbări importante la pensiile românilor din străinătate. Violeta Alexandru: "Mobilizez și guvernele țărilor cu români"

Andreea Cosma / 25 iun 2020, 09:43 Salveaza PDF Comentarii

Violeta Alexandru revine cu precizări importante legate de pensiile românilor din străinătate şi anunţă progrese mari. Ministrul Muncii susţine că primeşte zilnic sesizări de la românii din diaspora, în urma cărora a demarat mai multe controale pe ca Casele judeţene de pensii şi mai spune că, dacă va fi cazul, va mobiliza și guvernele țărilor în care avem comunități mari de români. 

"La sfârșitul lunii iunie prezint situația întârzierilor în calcularea pensiilor (noi înscrieri, recalculări) pentru că au trecut cele 2 luni de la ultimul termen.

Văd progres. Se poate! Se pot obține rezultate și în administrația publică. Greu dar se poate! Urmăresc aproape zilnic subiectul. Să nu creadă cineva că de la 1 iulie nu voi mai urmări deloc acest aspect. Unde am de luat decizii, le voi lua alături de Președintele CNPP. Căruia știu că îi cer performanță, știu că sunt exigentă. Dar îi văd și străduința. În curând se vor vedea rezultatele.

Astăzi la Brașov, la Casa județeană de pensii (una cu probleme) la care m-am dus, fără anunț prealabil/fără presă, cu sesizarea în mână a unei doamne din Italia care m-a căutat recent, după 2 ani de așteptare a drepturilor de pensie, am luat o decizie. Nu merge cu asumarea în plan județean. Este clar. Altul este întotdeauna “vinovat”, niciodată șeful care s-a bucurat de funcție și veniturile superioare conferite de poziție. Pana la sfârșitul lunii octombrie, cel târziu, se vor vedea progrese reale la pensii internaționale. Dacă este cazul, mobilizez și guvernele țărilor în care avem comunități mari de români.

Primesc zilnic sesizări de la românii din diaspora. De ce nu i-a auzit nimeni pe acești oameni până la mandatul meu? Este greu, știu, e mai ușor să te lauzi cu speranțe date românilor, cu legi peste legi.

Când trece pandemia reiau proiectul “fără ziduri” la Casele de pensii. Când am văzut astăzi cum angajatul casei stătea comod pe scaun și pensionarul cu spatele aplecat, în picioare ...

Ce atacuri am putut să primesc de când am cerut reorganizarea spațiului de primire pensionari/solicitări de la casele de pensii din București (pensionari tratați de la egal la egal, invitați pe scaun) - nici nu le mai știu numărul. Astăzi se lucrează civilizat, cu măști, la distanță dar ambele părți pe scaun.

Se poate! Nu este ușor dar sigur se poate!", a scris Violeta Alexandru, pe pagina sa de Facebook.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.23
YesMy