Cetățean elvețian, păcălit de un român să-i transfere 250.000 de euro. Schema era incredibil de simplă 

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un român care a reușit să "stoarcă" aproape 250.000 de euro de la un elvețian a fost prins de poliție și dus la închisoare. Povestea s-a petrecut în urmă cu mai mulți ani, dar speța s-a mutat în instanță, iar după aflarea verdictului, escrocul a fugit. 

Un român în vârstă de 31 de ani, dat în urmărire națională pentru înșelăciune, a fost încătușat de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Vâlcea și băgat în arestul Penitenciarului Mioveni din Argeș.

Bărbatul era căutat pentru că se sustrăgea unei pedepse cu condamnare la închisoare, fiindcă timp de șase ani a reușit să păcălească un elvețian să-i dea o sumă extrem de importantă de bani - un sfert de milion de euro.

Fapta s-a petrecut între 2013 și 2018, perioadă în care românul a pretins că este grav bolnav și are nevoie urgentă de bani pentru a se trata. În schimb, i-a promis binefăcătorului că-i va înapoi toți banii cu ajutorul cărora să facă tratamentele costisitoare care să-l scape de problemele de sănătate. L-a asigurat că-și va vinde toate bunurile și-și va achita datoria până la ultimul bănuț. 

Elvețianul și-a dat seama într-un final că este dus de nas

 

Pe parcursul celor șase ani a primit aproximativ 250.000 de euro, banii trimiși de respectivul elvețian păcălit pentru „presupusul tratament”. În schimb, acesta se alegea doar cu niște contracte de mână, dar când binefăcătorul a realizat schema de înșelăciune, pe fir au intrat polițiștii. Iar ulterior, cazul a ajuns în instanță.

"În fapt, s-a reţinut că în perioada 2013-2018, acesta a determinat o persoană de sex masculin să îi remită sume de bani, la diferite intervale de timp( aproximativ 247.339,91 de euro), prin prezentarea unei situaţii medicale neconforme cu realitatea, creându-i acesteia convingerea că îi va achita sumele de bani în integralitate, la data la care va finaliza cu înstrăinarea unor bunuri din proprietatea acestuia, bunuri care sunt inexistente în realitate.

Bărbatul în cauză a fost încarcerat în Penitenciarul Mioveni din judeţul Argeş, fiind condamnat la o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani şi 4 luni închisoare, în regim de detenţie", potrivit comunicatului de presă transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel