Scenarii şi strategii. Israelul se pregăteşte de un nou focar de COVID-19

Nicoleta Baciu / 22 iun 2020, 19:27 Salveaza PDF Comentarii
ierusalim
ierusalim

Deoarece în ultimele săptămâni au fost semnalată o creştere a numărului de cazuri de coronavirus, autorităţile din Israle s-au gândit la toate scenariile şi pregătesc o strategie pentru a face faţă unui posibil nou focar de COVID-19, relatează luni EFE.

"Cabinetul pentru coronavirus" a aprobat luni o propunere pentru a determina acţiunile ce trebuie luate conform situaţiei sanitare care se prezintă, printre care se preconizează şi posibilitatea unui nou val de infecţii care să determine decretarea unei noi stări de urgentă. "Trebuie luate toate măsurile preventive pentru a evita" un nou focar, a declarat premierul Benjamin Netanyahu.

De aceea, executivul trebuie să extindă capacităţile sistemului sanitar şi să pregătească o infrastructură mai amplă pentru a îngriji 2.000 de pacienţi cu afecţiuni respiratorii.

Israelul, o ţară cu 9 milioane de locuitori, estimează că s-ar putea produce până la 2.500 de îmbolnăviri grave care să necesite ventilaţie respiratorie şi ca 7.500 de persoane să aibă nevoie de spitalizare, potrivit prognozelor Ministerului Apărării. În cel mai rău dintre scenarii, se prevăd 125.000 de bolnavi şi "mai multe sute de decese" cauzate de coronavirus, ceea ce ar putea declanşa starea de urgenţă.

 

307 de decese şi 20.860 cazuri de contagiereTotuşi, această perspectivă "se bazează pe modele care au avut în vedere situaţii extreme" din alte părţi ale lumii, potrivit Ministerului care a precizat că nu este vorba de un pronostic, ci de un posibil scenariu ce trebuie pregătit cu mijloacele existente.


Israel, care deocamdată a înregistrat un total de 307 de decese şi 20.860 cazuri de contagiere, a suferit un impact destul de moderat al pandemiei, faţă de alte ţări. În ultimele săptămâni au fost ridicate majoritatea restricţiilor într-o relaxare accelerată care a dus la o previzibilă creştere a cazurilor - până la 300 de contagieri zilnice - fapt ce a determinat autorităţile să acţioneze cu prudenţă, potrivit Agerpres.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy