Scăpă de calcarul de pe duș, cadă și robinete în 5 minute și cu un efort minim. Ai nevoie de câteva produse din cămară

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Scăpă de calcarul de pe duș, cadă și robinete în 5 minute și cu un efort minim. Ai nevoie de câteva produse din cămară. Sursa - Pexels
Scăpă de calcarul de pe duș, cadă și robinete în 5 minute și cu un efort minim. Ai nevoie de câteva produse din cămară. Sursa - Pexels

Mai devreme sau mai târziu, toată lumea se confruntă cu urme de calcar și pete de mucegai în casă.

Baia și bucătăria sunt încăperi predispuse la apariția acestei probleme inestetice și enervante. În realitate, toate suprafețele care vin în contact cu apa sunt expuse la formarea de calcar. Dușul, toaleta, dar robinetele și unele electrocasnice (mașina de spălat rufe și mașina de spălat vase special), in timp, pot acumula calcar.

Așadar, cum să îndepărtați calcarul de pe duș, cadă și robinete în 5 minute? Calcarul este o rocă sedimentară prezentă în apă, datorită  sărurilor de calciu și magneziu. Prin urmare, cu cât apa este mai dură, cu atât e mai bogată în aceste săruri.

Prin urmare, apa va lăsa pete pe toate suprafețele cu care intră în contact. Odată cu trecerea timpului, aceste pete vor estompa strălucirea suprafețele. Și o pată mică ar putea deveni, în scurt timp, o adevărată  problemă încăpățânată. În unele cazuri, calcarul creează defecțiuni la robinete, instalații sanitare și electrocasnice.

Pune acest ingredient în găleata pentru mop ca să ai podele strălucitoare și parfumate. Un truc pentru toate gospodinele

Pentru a îndepărta calcarul încăpățânat nu aveți nevoie de detergentul obișnuit. Pentru a scăpa de calcar este nevoie de produse potrivite. Cei care doresc să economisească, se pot baza oricând pe remedii naturale. Printre cele mai populare trucuri ale bunicii, în lupta cu calcarul, regăsim oțetul.  Un produs cu numeroase calități de degresare și curățare, care însă nu pare a fi cel mai eficient.

 

Iată cum să îndepărtați calcarul de pe duș, cadă și robinete fără oțet

 

Bicarbonatul de sodiu pare să fie mai util decât oțetul în lupta împotriva calcarului. Pentru asta creați o soluție din: 2 pahare de apă fierbinte și jumătate de pahar de bicarbonat. Se amestecă și se freacă cu o periuță de dinți pe suprafețele pătate.

Nu trebuie subestimat nici sucul de lămâie. Acesta din urmă, adăugat la bicarbonat, întărește și amplifică acțiunea de degresare, fără a deteriora suprafețele. Aveți grijă să evitați utilizarea lămâii pe materialele din oțel.

Sarea în... haine. Un truc de la experți pentru rufe impecabile. Vezi cum să folosești ingredientul din bucătăria ta și pentru îmbrăcăminte

 

În cele din urmă, acidul citric este un detartrant grozav. Este indicat să se dizolve aproximativ 150 grame de produs într-un litru de apă. Turnați amestecul într-un recipient și apoi pulverizați pe zonele de curățat. Lăsați să acționeze, apoi frecați petele de calcar cu o periuță de dinți sau un burete.

 

Preveniți apariția ore calcar pe gresie, robinete și corpuri de baie 

 

Secretul pentru  evitarea acumulării de calcar este să nu dai apei șansa de a stagna pe suprafețe. De exemplu, imediat după duș, trebuie să clătiți atât gresia, cât și robinetele și apoi să le uscați și cu o cârpă.

Alternativ, puteți folosi un dedurizator de apă. Un instrument capabil să facă apa „mai puțin dură” și, prin urmare, să elimine cât mai mult calcar.

 

Vezi si:

 

Pune un sul de hârtie igienică înmuiat în oțet în vasul de toaletă. Gestul simplu și ieftin care te scapă de bătăi de cap și de instalator

 

Toaleta este îngălbenită și are depuneri de piatră? Iată câteva metode simple prin care  puteți scăpa de multe bătăi de cap.  De exemplu, poți pune un sul de hârtie igienică înmuiat în oțet, peste noapte. Efectul este garantat. 

Un vas de toaletă lucios și strălucitor este mândria oricărei gospodine, dar pentru ca "prietenul tău alb" să arate îngrijit, trebuie să ai grijă de el în mod constant. Pe lângă faptul că depunerile de calcar și petele galbene strică aspectul vasului de toaletă, ele reduc și calitatea apei și provoacă mirosuri neplăcute.

Aveți tigăi arse? Cu două lămâi le faceți să arate ca noi! Trucul suprem pentru oalele tale

Iată câteva trucuri care vă ajută să scăpați de petele galbene din vasul de toaletă.

Înainte de a începe să frecați vasul de toaletă, merită să analizați cauzele acestei murdării. De cele mai multe ori, acestea apar din cauza apei tari de la robinet, precum și a pietrei de urină și a resturilor alimentare de pe suprafața instalațiilor sanitare. Cel mai bine este să vă curățați toaleta în mod regulat pentru a evita acumularea de placă - cu cât este mai multă placă, cu atât este mai greu să scăpați de ea.

Trucuri simple pentru a curăța vasul de toaletă

Puteți preveni îngălbenirea sau acumularea de calcar prin instalarea de filtre de apă sau prin utilizarea de tablete speciale pentru toaletă.

Există un algoritm general pentru cei care doresc să își curețe toaletele rapid și eficient:

* închideți apa;
* lăsați-o să să scurgă din bazin;
* folosiți un piston pentru a o împinge afară din vasul de toaletă sau goliți-o cu totul;
* aplicați detergentul pe întreaga suprafață a părții interioare a vasului de toaletă;
* se lasă să stea timp de o oră;
* Clătiți vasul de toaletă cu apă curată.

De acolo, apa poate fi deschisă din nou și puteți utiliza în siguranță instalația sanitară. Principalul lucru este să nu încercați să rupeți bucăți de placă cu obiecte metalice în timpul curățării, altfel ați putea zgâria vasul de toaletă.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel