SCANDAL SEXUAL în Poliţia Română. Un agent este acuzat că a hărţuit o COLEGĂ de muncă

Andreea Cosma |
Data publicării:

Un agent de poliţie din Centrul Vechi al Capitalei este acuzat că a agresat sexual o studentă venită în stagiu de practică, din Câmpina, chiar în autospeciala instituţiei.

Scena ar fi avut loc pe patru septembrie, în perioada în care poliţistul, în vârstă de 28 de ani, a depus o cerere pentru a fi transferat în Teleorman, potrivit surselor citate de Digi24. 

Cererea a fost acceptată, însă tânăra şi-a reclamat îndrumătorul la Poliţia Capitalei. Biroul de Combatere a Agresiunilor Sexuale a instrumentat cazul şi l-a reţinut pe agent şi urmează să fie trimis în judecată pentru agresiune sexuală.

Un alt agent, coleg cu acuzatul, a fost şi el trimis în judecată pentru mprturie mincinoasă după ce a încercat să îl acopere pe acesta.

Citeşte şi: Poliţiştii îi răspund lui Bădălău după ce i-a numit "leneşi cu burtă": "Are DREPTATE!"

Într-o intervenţie pentru acelaşi post de televiziune, preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, Dumitru Coarnă, a spus că este o dovadă că "poliţia funcţionează".

"Concluzionez că poliţia funcţionează. În momentul în care primeşti o plângere şi o soluţionezi raportat la probe, chiar dacă autorul este poliţist, înseamnă că funcţionăm. Eu cred îna ceastă poliţie. Uitaţi că nu a încercat nimeni să muşamalizeze nimic şi acest om este tras la răspundere penală fără niciun dubiu. Poliţia funcţionează corect şi încearcă să elimine din sistem aceşti oameni care ne fac greutăţi", a declarat Dumitru Coarnă, la Digi24, care a mai precizat că nu sunt foarte multe plângeri de acest fel în sistem.

"Sigur că şi în poliţie, din păcate, pătrund elemente de acest tip. Sigur că aceşti oameni nu au fost verificaţi corespunzător, spun eu, în momentul în care au depus o cerere să fie încadraţi în poliţie. Sunt multe lucruri de discutat aici. Dacă vreţi, putem urmări şi o anumită politică a unora din poliţie care intră pentru că sunt, ştu eu, din judeţul Dragnea, din judeţul Bădălău şamd. Şi sigur că aceşti oameni ne crează probleme pentru că ei sunt veniţi aici doar ca să primeasăc un salariu, să fie îmbăcaţi frumos în stradă. Ei nu au vocaţie să fie poliţişti, ei au vocaţie de fi infractori şi au un sprijin politic în spatele lor. Cam asta ar fi, pe scurt, descrierea sistemului în care suntem apăraţi astăzi", a mai spus Dumitru Coarnă, la Digi24.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel