Scandal pe Otopeni după ce Blue Air a anulat toate zborurile. Pasagerii sunt disperați. Video 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Scandal de amploare pe aeroportul Otopeni după ce Blue Air a decis să anuleze toate zborurile până luni. Pasagerii, mulți dintre ei români care lucrează în străinătate sunt disperați că nu știu cum vor ajunge la locul de muncă. 

"Incredibil, dar adevărat! După 3 ore de întârzieri, au anulat zborul fără nicio explicație!!!#Blue_air Blue Air???? Explicații? În ce lume trăim??" a scris pe contul de Facebook o pasageră care trebuia să plece de pe Otopeni.

Din primele informații, pentru zborurile anulate în ultimul moment, reprezentanții Blue Air au trimis reprezentanții unei agenții pentru a-i ajuta pe pasageri să-și recupereze bagajele, unii dintre ei făcându-și deja check in-ul pentru a pleca. 

"Trebuia să plecăm la Bilbao. Acum am aflat că s-a anulat zborul. Fiica mea trebuie să înceapă școală mâine. Nu ni se oferă nici o soluție. Nu avem ce să facem," a spus o pasageră din avion.

"Aveam zborul la ora 7:40 și s-a anulat. Mergem să căutăm alt zbor. Avem copil care trebuie să înceapă școala," a spus o altă pasageră. 

 

Probleme sunt și pe unele aeroporturi din afara țării, deși Blue Air a anunțat în comunicatul oficial că zborurile din străinătate vor funcționa normal astăzi. 

„Bătaie de joc a Blue Air la adresa românilor în aeroportul din Malaga!!! Îmbarcare, debarcare, iar acum așteptăm ca vitele în picioare fără a comunica cineva cu noi privind întârzierea”, a scris un român care se află pe aeroportul din Spania. 

 

Ministrul Mediului cere Blue AIR să reia zborurile, deși a blocat conturile companiei

 

Ministrul Mediului a reacționat și spune că Blue Air nu a respectat legea, așa cum au făcut-o celelalte companii aeriene, în privința certificatelor de gaze cu efect de seră, iar acum trebuie să deblocheze situația și să se adreseze Administrației Fondului de Mediu pentru a obține o reeșalonare a datoriei de 28 de milioane de lei.

„Conturile au fost blocate de către Administrația pentru Fondul de Mediu datorită faptului că compania Blue Air are o datorie de peste 28 de milioane de lei la bugetul AFM. Este în procedură de executare silită de foarte mult timp, motiv pentru care s-a procedat conform legii, la recuperarea acestei creanțe. Decizia de a suspenda aceste zboruri este absolut nejustificată. Blocarea conturilor de către AFM nu justifică în niciuin fel suspendarea imediată a tuturor zborurilor de către această compannie. Cer Blue Air să reia imediat, să își onoreze obligațiile față de călători, să-și onoreze obligațiile față de bugetul de stat, să se adreseze imediat AFM pentru a solicita o reeșalonare a acestei datorii și de a rezolva pe cale legală acest diferend”, a spus ministrul Tanczos Barna.

Acesta a afirmat că Blue Air are obligația de a plăti această datorie la bugetul AFM, datorită faptului că nu a achiziționat și nu a restituit certificatele de gaze cu efect de seră, aceasta fiind obligația companiei, pe care celelalte companii aeriene au respectat-o.

„S-a ajuns la această situație datorită faptului că Blue Air nu a respectat legea”, acuză Tanczos Barna.

Ministrul Mediului a mai spus că Ministerul Transporturilor, prin licența pe care a emis-o, nu a condiționat niciodată activitatea companiei în acest fel și nu i-a dat drept niciodată să facă o asemenea suspendare a tuturor zborurilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel