Scandal la metrou: A fost chemată poliția. Spațiile comerciale, demolate, comercianții, evacuați de urgență

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Evacuarea şi demolarea spaţiilor comerciale amplasate ilegal la metrou, pe domeniul public, a început miercuri dimineaţa la staţia Ștefan cel Mare

Acțiunea a fost anunțată și de primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu. Acesta s-a aflat la fața locului, la stația de metrou Ștefan cel Mare, miercuri dimineață, și a făcut mai multe declarații, între care faptul că și la Piața Iancului mai multe magazine vor fi demolate. Edilul Sectorului 2 a mai precizat că acele contrucții nu aveau avize și fuseseră construite ilegal.

Comercianții au început să facă scandal: „Vrem să vedem și noi cum demolați magazinele cu marfă în ele“ i-a replicat unul dintre comercianți. „Marfa din chioșcurile care nu fost evacuate va fi preluată cu proces verbal și depozitată, iar proprietarii vor putea să o recupereze”, a precizat primarul Sectorului 2.

Edilul spune că au fost emise înștiințări ca până la data de 6 aprilie, spațiile comerciale să fie eliberate. Radu Mihaiu a afirmat că proprietarii vor fi din nou notificați să vină să-și ridice bunurile, iar în caz contrar acestea vor fi strânse de reprezentanții primăriei și sigilate. 

La finalul lunii martie, reprezentanţii Metrorex precizau că această măsură a fost luată deoarece, în urma analizelor efectuate pe teren, s-a constatat că spaţiile comerciale care activează în reţeaua de metrou pun în pericol siguranţa transportului subteran, cu afectarea directă a exigenţelor de securitate la incendiu şi evacuarea persoanelor în caz de urgenţă, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel