Scandal în Italia după ce polițiștii au bătut elevii protestatari de la Pisa. Val de reacții

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Este scandal în Italia după ce imagini cu polițiștii italieni care bat cu bastoanele elevi la o manifestație pro palestiniană au devenit virale.

Prefectul de Pisa Maria Luisa D'Alessandro a declarat că nu s-a dat nicio indicație specială pentru a reprima demonstrațiile în general și în nici un caz pe cele pro Palestina.

Comisarul de poliție al orașului toscan „a admis o problemă de gestionare a pieței”, din punct de vedere organizatoric și operațional, în opinia sa, cauzat de faptul că "obiectivele manifestației nu erau clare”.

Reprezentanții polițiștilor s-au întâlnit sâmbătă cu comisarul de poliție și comandanții provinciali ai forțelor de ordine de la care au solicitat lămuriri cu privire la situația foarte gravă petrecută la evenimentele de vineri, în timpul marșului pro-palestinian al studenților care au fost apoi puși sub acuzare de poliție.  

După cum se explică în nota sindicală prefectul „a mai precizat că toate responsabilitățile, inclusiv cele penale, vor fi constatate în cel mai scurt timp de către autoritățile competente care au efectuat deja toată documentația necesară”.

Sindicatele spun că vor proteste libere la Pisa

 

Sindicatele polițiștilor au comentat apelul de ieri al președintelui Matarella care a spus că bastoanele folosite de forțele de ordine împotriva copiilor arată un eșec al sistemului. 

Sindicatele „și-au reiterat condamnarea fermă a folosirii forței și a violenței pentru a reprima o demonstrație pașnică a studenților, dintre care mulți minori și se solicită clarificarea rapidă și identificarea responsabilităților”, manifestând de asemenea, „îngrijorarea pentru climatul creat la Pisa, unde ani de zile au avut loc numeroase demonstrații care nu au avut niciodată ca rezultat folosirea represiunii violente de către poliție”.

Sindicatele au cerut „ca libertatea de a manifesta pașnic în piețele și străzile din Pisa să redevină un drept pentru toată lumea, dar în special pentru tinerii studenți”.

Reamintim că poliția italiană a blocat două marșuri ale elevilor și studenților la Pisa și Florența, iar lucrurile au degenerat, forțele de ordine apelând la bastoane. Victime au fost studenți sau elevi, în unele cazuri chiar minori. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel