Scandal în Italia după ce Giorgia Meloni, posibilul viitor premier al țării, a postat un video: „O campanie electorală murdară”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Italia prezintă sindicatelor un plan contestat de reformă fiscală
Italia prezintă sindicatelor un plan contestat de reformă fiscală

Liderul de extremă dreapta Giorgia Meloni, care conduce cursa pentru a deveni următorul prim-ministru al Italiei, a fost acuzată luni de organizare electorală rușinoasă de către rivalii săi, după ce a postat un videoclip cu o femeie ucraineană violată de un migrant într-un oraș italian.

Femeia, în vârstă de 55 de ani, a fost agresată duminică dimineața pe un trotuar din orașul Piacenza de un solicitant de azil din Guineea, au declarat oficialii locali. Incidentul a fost filmat de cineva într-un apartament cu vedere la stradă, iar agresorul a fost arestat. Poliția a confirmat arestarea și a spus că bărbatul a fost reținut în timp ce ancheta continuă.

Meloni, al cărui partid Frații Italiei conduce la urne înaintea alegerilor naționale din 25 septembrie, a postat pe Twitter videoclipul, care a fost postat pe site-ul unui ziar cu imaginea încețoșată, dar strigătele femeii se aud clar.

„Nu se poate rămâne tăcut în fața acestui episod atroz de violență sexuală împotriva unei femei ucrainene, desfășurat în timpul zilei la Piacenza de un solicitant de azil”, a scris Meloni. „O îmbrățișare pentru această femeie. Voi face tot ce pot pentru a restabili securitatea orașelor noastre”.

 

Val de critici

 

Tweet-ul a atras un val de critici online, precum și din partea oponenților politici ai lui Meloni.

„Este indecent să folosești imagini ale unui viol. Și mai indecent să faci asta în scopuri electorale”, a scris Enrico Letta, șeful Partidului Democrat (PD), de centru-stânga, pe Twitter.

Un alt lider centrist, Carlo Calenda, a numit Tweetul lui Meloni „imoral”. Igiaba Scego, un proeminent scriitor italian de moștenire somaleză, a acuzat-o pe Meloni că a exploatat-o ​​pe victima violului. „Oferită ca voyeurism pentru clickbait, în loc să fie protejată. Această campanie electorală este oribilă”.

Meloni a cerut în trecut o blocadă navală a nordului Africii, pentru a împiedica ambarcaţiunile cu migranţi să traverseze Mediterana. La criticile pentru difuzarea înregistrării, ea a replicat că adversarii săi folosesc violul ca prilej de a o ataca, în timp ce ignoră victima pentru a evita să se refere la ceea ce a numit „urgenţa imigraţiei”.

Postarea lui Letta spunea: „Respectul pentru oameni și victime este întotdeauna pe primul loc”, iar Calenda a scris „doar victimele contează”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel